Antena Meniu Search
x

O polițistă din Ploiești a accesat ilegal baza de date a IGPR ca să afle secretele fostei cumnate. „A fost o curiozitate!”

O poliţistă din Ploiești și-a ratat cariera după ce a accesat ilegal baza de date a IGPR pentru a afla informații despre rudele fostei sale cumnate, spun procurorii DIICOT, care au trimis-o în judecată sub acuzaţia de acces ilegal la un sistem informatic.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.07.2020, 10:21

O polițistă din Ploiești a accesat ilegal baza de date a IGPR ca să afle secretele fostei cumnate
O polițistă din Ploiești a accesat ilegal baza de date a IGPR ca să afle secretele fostei cumnate - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Polițista a accesat baza de date a IGPR de 38 de ori, între 2013 şi 2017.
  • Femeia s-a interesat de rudele fostei soții a fratelui ei, care se afla în plin proces de divorț.

Femeia, care a lucrat ca agent de poliţie în cadrul Secţiei 4 din Ploieşti, a accesat ani la rând baza de date a Poliţiei (DEPABD) pentru a căuta informaţii personale despre soţia şi socrii fratelui său. 

Poliţista le-a mărturisit anchetatorilor că a accesat DEPABD pentru a afla ziua de naştere a rudelor fratelui său pentru a le trimite mesaje de ”La mulţi ani!”.

Procurorii au însă o altă variantă. Aceștia o suspectează pe polițistă că a accesat în mod ilegal baza de date a IGPR de 38 de ori, între 2013 şi 2017, pentru că fratele ei se afla în divorț cu fosta soție și în conflict cu rudele acesteia, scrie adevarul.ro.

În faţa procurorilor, politista a declarat că accesarea bazei de date cu caracter personal ”a fost o prostie şi o curiozitate de-a mea pentru a afla despre aceşia date de naştere pentru a le ura «la mulţi ani», am crezut întotdeauna că o să ţin minte aceste date, dar de fiecare dată uitam şi verificam în bază”, se arată în rechizitoriu.

Dosarul său se află acum pe rolul secţiei penale a Tribunalului Prahova, iar în data de 8 iulie instanţa urmează să pronunţe sentinţa.

Conform legii, un poliţist poate accesa baza de date doar dacă persoanele verificate sunt parte într-o anchetă.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » O polițistă din Ploiești a accesat ilegal baza de date a IGPR ca să afle secretele fostei cumnate. „A fost o curiozitate!”