Antena Meniu Search
x

Anchetă în poliție, după ce un bărbat aflat în custodia agenţilor a murit subit

Este anchetă în poliţie, după ce un bărbat aflat în custodia agenţilor a murit subit. Individul violent şi incoerent ar fi rănit o poliţistă. A fost încătuşat la mâini şi la picioare şi i s-a făcut brusc rău. Medicii l-au resuscitat în zadar. Surse medicale cred că nu intervenţia i-a fost fatală, iar imaginile obţinute de reporterii Observator sunt elocvente în caz, dar au puternic impact emoţional.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 29.06.2020, 21:36

Vezi și
  • Bărbatul ar fi lovit o polițistă.
  • Bărbatul ar fi murit din cauza unei supradoze de droguri.

Centrul Capitalei, ora 20 şi 50 de minute. Pe imaginile surprinse de un martor şi obţinute în exclusivitate de Observator se vede clar cum tânărul face haos în stradă. Individul îşi aruncă tricoul şi se îndreaptă ameninţător către agenţii de pază din zonă. 

Aleargă fără direcţie, ajunge într-o intersecţie, unde ameninţă că se va arunca în faţa maşinilor. Speriaţi oamenii sună la 112. Poliţiştii care ajung în zonă îl găsesc pe bărbat întins pe şosea. 

Deodată, fără nicio explicaţie, se ridică de pe asfalt şi dă buzna pe o terasă. Sprintul său se încheie în gardul restaurantului. Cade, iar poliţiştii au suficient timp să-l încătuşeze. 

În timp ce se zbătea, ar fi lovit o poliţistă, aşa că ceilalţi agenţi i-au legat mâinile şi picioarele. 

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei: La fața locului a sosit un echipaj de poliție care a reusit să îl depisteze pe bărbat. Bărbatul manifesta un comportament agresiv și a încercat să facă distrugeri la o terasă din apropiere. Polițiștii au procedat la imobilizarea acestuia.

Atunci au apărut problemele. Poliţiştii şi-au dat seama că bărbatul nu mai mişcă şi că este ceva în neregulă cu el. Îl descătuşează şi cer ajutorul colegilor de la ambulanţă. Când medicii au ajuns în zonă, individul nu mai respira. După 50 de minute de resuscitare se declară decesul bărbatului. 

Surse medicale spun că bărbatul avea mai multe urme de înțepături pe antebraț, iar cel mai probabil cauza morții este legată de o supradoză. 

Un martor susține că "era peste drum şi a căzut aici. L-au prins aici. A zgăriat o poliţistă pe mână. Nu era normal să îl încătuşeze? Poate avea SIDA. Femeia aia acum două săptămâni e terorizată".  

Intervenţia agenţilor este anchetată acum. Aceeaşi Secţie 10 a fost în 2014 în centrul unui alt scandal: un poliţist ar fi ucis în bătaie un suspect. 

Săptămâna trecută a avut loc şi o premieră în justiţie. Un poliţist a fost condamnat definitiv la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru că a bătut un cetăţean în interiorul Secţiei 17.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Anchetă în poliție, după ce un bărbat aflat în custodia agenţilor a murit subit