Antena Meniu Search
x

Video Poliţiştii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de legea salarizării. A fost anunţată o manifestaţie de amploare în faţa Guvernului

Nemulţumiţi că legea salarizării personalului plătit din banii publici nu a fost aplicată şi în cazul lor, poliţiştii au început seria protestelor în faţa prefecturilor. Li s-au alăturat şi cei din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din Penitenciare. Protestele din ţară vor culmina cu o manifestaţie amplă în faţa Guvernului, pe 17 decembrie.

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 10:49

Vezi și

În Baia Mare, zeci de poliţişti au ieşit în stradă să-şi strige nemulţumirea. Printre ei şi Cosmin, poliţist într-unul dintre penitenciarele din nordul ţării.         

Protestatar: Preţurile cresc încontinuu, iar salariile noastre sunt plafonate la anii anteriori. Haine ne cumpărăm din banii noştri. Alte obiecte de care avem nevoie tot aşa din banii naştri. 

Legea salarizării personalului bugetar ar fi trebuit să fie aplicată eşalonat, până în 2022, însă poliţiştii nu mai au încredere în promisiunile celor de la putere. 

Protestatar: Nu cerem majorarea salarilor, decât aplicarea legii aşa cum a fost făcută de către guvernaţii noştri.

Pe acelaşi subiect

Protestatar: Dacă această creştere salarială nu va veni, din păcate va fi un an foarte dificil, pentru noi poliţiştii.

Ionuț Andrei Pop, vicepreședinte Europol: Poliţiştii şi şi angajaţii de ordine publică şi siguranţă naţională au rămas ultima categorie socio-porofesională, din perspectiva salarizării. Astfel ne vedem nevoiţi să protestă. 

Şi la Târgu Jiu oamenii legii au ieşit în stradă.

Florin Stoica, vicepreşedinte Publisind: Vom refuza efectuarea de ore suplimentare, în acest fel blocând serviciul.

Protestatar: Singurul lucru pe care îl cerem, este respectarea legii 153/2017. 

Potrivit reprezentanților Sindicatului Europol, legea salarizării a fost deja aplicată în proporție de 90% profesorilor, medicilor în totalitate, iar polițiștilor doar într-un procent de 40%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Poliţiştii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de legea salarizării. A fost anunţată o manifestaţie de amploare în faţa Guvernului