Antena Meniu Search
x

Protest masiv în Austria. Peste 20.000 de oameni au ieşit pe străzile Vienei, nemulţumiţi de măsurile restrictive şi legea vaccinării obligatorii

Austriecii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de măsurile restrictive impuse de guvern. Potrivit poliţiei, doar la Viena, ar fi ieşit în stradă aproximativ 20.000 de oameni.

de Redactia Observator

la 11.12.2021, 18:43

Protest masiv în Austria. Peste 20.000 de oameni au ieşit pe străzile Vienei, nemulţumiţi de măsurile restrictive şi legea vaccinării obligatorii
- Profimedia

Oamenii au protestat atât faţă de măsurile restrictive impuse până acum, dar şi faţă de impunerea vaccinării obligatorii care va intra în vigoare din februarie 2022, notează EFE. Protestul a fost organizat de Partidul Libertăţii, un partid de extremă dreapta şi a început sâmbătă, la prânz.

În noaptea de sâmbătă spre duminică carantina generală se încheie, însă doar pentru persoanele vaccinate. Persoanele nevaccinate vor putea ieşi din case doar dacă merg la muncă, la şcoală sau la magazine sau la farmacie. Faimosul slogan de campanie al fostului preşedinte american Donald Trump, "Make America Great Again" (Să redăm măreţia Americii), a fost adaptat local sub forma "Make Austria Free Again" (Să redăm libertatea Austriei). Protestul a fost unul paşnic, dar pentru a elimina posibilitatea producerii oricărui eventual incident poliţia austriacă a trimis pe străzi nu mai puţin de 1.400 de oameni.

Vaccinarea obligatorie, de anul viitor

Din februarie 2022, vaccinarea va deveni obligatorie în Austria. Guvernul austriac a fost primul din Europa care a luat o asemenea decizie şi a prevăzut amenzi de până la 3.600 de euro pentru cei care refuză să se conformeze. De această lege sunt vizate toate persoanele care au împlinit 14 ani, excepţie fiind femeile gravide şi persoanele cu probleme medicale dovedite.

Austria are 68% din populaţie vaccinată cu schema completă. Autorităţile estimează că sunt totuşi 1,4 milioane de oameni, cu vârsta de peste 14 ani, care nu s-au vaccinat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Protest masiv în Austria. Peste 20.000 de oameni au ieşit pe străzile Vienei, nemulţumiţi de măsurile restrictive şi legea vaccinării obligatorii