Antena Meniu Search
x

Video Poliţiştii de la Secția 16 acuzați de tortură s-au "turnat" unul pe altul. "Au mințit deși erau ascultați de 3 luni" | Ce au surprins camerele

Daţi de gol de Google Maps. Asta s-a întâmplat în cazul poliţiştilor de la Secţia 16, acuzaţi că au torturat doi tineri. Anchetatorii au reuşit să probeze faptul că poliţiştii erau exact în locul despre care au vorbit victimele folosindu-se chiar de informaţiile din telefoanele lor.

de Redactia Observator

la 11.08.2021, 21:10

Vezi și

Adrian Cuculis, avocat: Polițiștii efectiv au mințit deși erau ascultați de 3 luni de zile. Iar în momentul în care au fost confruntați cu discuțiile între ei, în care își dădeau mesaje și își spuneau să nu vorbească despre ceea ce s-a întâmplat, și-au schimbat delcaratiile, au venit și s-au incriminat unul pe celălalt.

Ce a reușit Google Maps, nu au reușit anchetatorii, pentru că stațiile polițiștilor nu sunt monitorizate de STS. 

Florin Vîlnei, președinte SED LEX: Nu se dorește, legislativ nu s-a putut interveni din punctul asta de vedere. Cred că ar trebui pentru că sunt foarte multe situații în care nu poți să mergi mai departe într-o anchetă penală deoarece nu ai pârghiile necesare să poți să faci lucrul asta.

Semnalul telefoanelor mobile i-a plasat pe polițiști în câmpul unde cei doi tineri au fost torturați

Pe acelaşi subiect

Adrian Cuculis, avocat: Traseul a fost unul clar, din Piața Eroii Revoluției ei s-au îndreptat spre acest câmp din afara Bucureștiului.

În luna martie, 9 politisti de la sectia 16 politie din capitala au fost acuzati ca in septembrie 2020 au batut doi tineri pentru că nu purtau măşti de protecţie. 

Mihai Ionuţ Gheorghe, victimă: M-au pus să-mi cer iertare, să se oprească din bătaie, eu am zis că pe ce motiv să-mi cer iertare, că nu am făcut nimic. 

Două dintre victime au murit în mod suspect, la câteva luni de la incident

Pe camerele de supraveghere, anchetatorii au reuşit să identifice victimele şi momentul în care poliţiştii îi urcă în maşina, dar şi traseul spre zona din afara Bucureştiului unde cei doi bărbaţi au fost fost loviţi cu sălbăticie. La câteva luni distanţă de la incident, ambii au murit, în condiţii suspecte.

Florin Vîlnei, președinte SED LEX: Dacă mergem în continuare și tragem preșul și ne facem că nu vedem astfel de derapaje și nu le sancționăm aspru atunci înseamnă că nu am înțeles nimic.

Opt dintre polițiști sunt trimiși în judecată, iar unul se află în arest preventiv. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Poliţiştii de la Secția 16 acuzați de tortură s-au "turnat" unul pe altul. "Au mințit deși erau ascultați de 3 luni" | Ce au surprins camerele