Antena Meniu Search
x

Video Noi acuzații la adresa polițiștilor de la Secția 16. Doi tineri au povestit pentru Observator că au fost sechestrați, loviți și abandonați

Noi acuzaţii de abuzuri din partea poliţiştilor de la Secţia 16, din Capitală. Doi tineri au povestit pentru Observator că au fost sechestraţi fără motiv, loviţi şi chiar abandonaţi pe câmp de către oamenii legii. Sunt doar ultimele mărturii dintr-un lung şir de abuzuri şi torturi practicate de către agenţi.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 06.04.2021, 20:58

Vezi și
  • Două dintre victime au decedat între timp, iar ancheta nu dă semne că s-ar apropia de final

Alexandru Vlad, victimă: M-au ţinut pe capota maşinii, zece minute încătuşat. Scuipat, ameninţat. Să nu mai vin în apropierea secţiei de poliţie.

Este doar o parte din povestea lui Alexandru. În urmă cu doi ani, a fost săltat de poliţiştii Secţiei 16, atunci când a ieşit dintr-un magazin. A fost dus în secţie şi ţinut acolo fără motiv mai bine de patru ore, susţine tânărul. Sora lui i-a sărit în ajutor şi a fost şi ea încătuşată. La scene participau, acuza bărbatul, agentul de poliţie Viorel Şeicaru, coordonatorul turei şi încă un coleg de-al lui.

Alexandru Vlad, victimă: A fost tras de păr, luată sus în secţia 16 de poliţie, amândoi. Domnul Lupu Răzvan, chiar i-a făcut o întrebare dacă este să fie violată. Dacă mai ţipă, el poate să o şi violeze.

Reporter: În sediul Poliţiei...

Pe acelaşi subiect

Alexandru Vlad, victimă: Da, da. Dacă e să mai ţipe el o poate viola şi nu îi face nimeni absolut nimic.

Șir de abuzuri la Secția 16 din București

Cei doi au fost eliberaţi câteva ore mai târziu. Nu este singura persoană care acuză abuzuri ale poliţiştilor secţiei 16. Gheorghe Dumitru se îndrepta anul trecut spre spitalul în care se afla soţia lui când a fost tras pe dreapta.

Gheorghe Dumitru, victimă: M-au dat cu capul de maşină. A vrut să măp culce. Eu nu am vrut.

M-au dus pe câmpul ăla și m-au lăsat acolo. Mi-au dat cătuşele jos.

Bărbatul acuză că a fost abandonat la zeci de kilometri distanţă. Colegi ai poliţiştilor cercetaţi acum pentru tortură spun, sub anonimat, pentru Observator, că valul de violenţe ar fi pornit după ce şefi ai Secţiei 16 le-ar fi cerut să nu îi mai deranjeze pe interlopii care făceau legea în Sectorul 4. Tot ei susţin că o parte din tinerii abuzaţi, inclusiv cele două persoane care au decedat de la începutul anchetei, nu ar fi străini de ilegalităţi. 

Agent de poliție: Nu erau lăsaţi să îşi facă treaba. Presiunea este foarte mare la nivelul Sectorului 4, la orice sector exista un clan care predomina. Are legături şi cu lumea politică.

Nouă agenţi de poliţie ai secţiei 16 din Bucureşti sunt acum acuzaţi de tortură. După izbucnirea scandalului poliţiştii au fost detaşaţi în secţii diferite. Ministerul Afacerilor Interne a demarat o anchetă în acest caz.

Surse din anchetă susțin că in timpul audierilor atât Viorel Șeicaru câți și alți agenți au negat acuzațiile aduse. Mai mult, au susținut că totul este o înscenare. Viorel Şeicaru, poliţistul care ar fi permis şi coordonat acţiunile violente, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Noi acuzații la adresa polițiștilor de la Secția 16. Doi tineri au povestit pentru Observator că au fost sechestrați, loviți și abandonați