Antena Meniu Search
x

Video Posibile scenarii după cutremurul politic. Cine are de câştigat de pe urma scandalului din Coaliţie

Epicentrul cutremurului politic a fost la guvern dar replicile vin din alianta politica. Revocarea ministrului Sănătăţii provoacă un întreg scandal în coaliţie, iar deocamdată nu ştim în ce direcţie se îndreaptă Executivul.

de Larisa Bernaschi

la 14.04.2021, 21:10

Vezi și

O criză politică preconizată încă de la începutul acestei coaliţii de guvernare, adică în urmă cu trei luni şi asta pentru că este extrem de greu să împarţi funcţii şi să iei decizii având în vedere că sunt trei partide în această coaliţie de guvernare, însă după ce ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a fost revocat din funcţii, asta fără să fie anunţaţi măcar în prealabil, cei din conducerea USR-PLUS, iată că în acest moment există şanse ca Guvernul condus de Florin Cîţu să fie trimis acasă.

Cine câştigă politic în urma scandalului

Asta în condiţiile în care cei din USR au spus foarte clar că nu îl mai susţin pe Florin Cîţu. Pentru acest lucru trebuie discuţii şi negocieri. Avem în acest moment mai multe scenarii pe masă. Primul şi cel mai simplu este cel în care cei de la USR cedează şi propun totuşi un nume pentru Ministerul Sănătăţii.

Un alt scenariu este cel în care cei de la PNL renunţă la Florin Cîţu şi merg mai departe cu Coaliţia, însă acest lucru ar însemna noi negocieri în interiorul PNL. În ambele situaţii, cel care are politic de câştigat este Ludovic Orban, cel care în acest moment îşi caută susţinere în interiorul PNL pentru a conduce în continuare partidul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Posibile scenarii după cutremurul politic. Cine are de câştigat de pe urma scandalului din Coaliţie