Video

Posibile scenarii după cutremurul politic. Cine are de câştigat de pe urma scandalului din Coaliţie

De Larisa Bernaschi.
Publicat: 14.04.2021, 21:10.
Actualizat: 14.04.2021, 21:10

Epicentrul cutremurului politic a fost la guvern dar replicile vin din alianta politica. Revocarea ministrului Sănătăţii provoacă un întreg scandal în coaliţie, iar deocamdată nu ştim în ce direcţie se îndreaptă Executivul.

O criză politică preconizată încă de la începutul acestei coaliţii de guvernare, adică în urmă cu trei luni şi asta pentru că este extrem de greu să împarţi funcţii şi să iei decizii având în vedere că sunt trei partide în această coaliţie de guvernare, însă după ce ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a fost revocat din funcţii, asta fără să fie anunţaţi măcar în prealabil, cei din conducerea USR-PLUS, iată că în acest moment există şanse ca Guvernul condus de Florin Cîţu să fie trimis acasă.

Cine câştigă politic în urma scandalului

Asta în condiţiile în care cei din USR au spus foarte clar că nu îl mai susţin pe Florin Cîţu. Pentru acest lucru trebuie discuţii şi negocieri. Avem în acest moment mai multe scenarii pe masă. Primul şi cel mai simplu este cel în care cei de la USR cedează şi propun totuşi un nume pentru Ministerul Sănătăţii.

Citește și:

Un alt scenariu este cel în care cei de la PNL renunţă la Florin Cîţu şi merg mai departe cu Coaliţia, însă acest lucru ar însemna noi negocieri în interiorul PNL. În ambele situaţii, cel care are politic de câştigat este Ludovic Orban, cel care în acest moment îşi caută susţinere în interiorul PNL pentru a conduce în continuare partidul.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.