Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Povestea lui Alexandru, adolescentul care salvează vieți la doar 17 ani. ”Ești un erou!”

La doar 17 ani, Alexandru salvează vieți. Adolescentul este voluntar la Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea din februarie 2023 și în fiecare zi luptă pentru ca oamenii să mai primească o șansă la viață. 

de Diana Udrescu

la 03.10.2024 , 10:44

Alexandru are 17 ani și a devenit voluntar al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea. El este implicat, deja, în activitatea SAJ Vrancea, dovedindu-se un tânăr dedicat și implicat. Ultima sa intervenție a fost la un accident petrecut pe raza județului Buzău, acolo unde a salvat vieți.

”În data de 30.09.2024, la ora 13:10, a avut loc un accident rutier pe E85, la ieșirea din Mihăilești spre Buzău, o autoutilitară ieșită în decor. Echipajul medical de transport VN 87 SAJ, aflat în tranzit spre București, este primul care oprește la locul accidentului. Echipajul medical format din ambulanțier și voluntar a solicitat ajutorul echipajelor medicale de urgență și a început acordarea primului ajutor calificat victimei cu politraumatism prin accident rutier. Victima a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital. Și de această dată, voluntarul nostru în vârstă de 17 ani, Alexandru, a demonstrat că în fiecare tânăr există un viitor erou.”, a anunțat Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea.

Postarea făcută de Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea pe Facebook a strâns sute de aprecieri și zeci de comentarii și distribuiri. Alexandru a primit laude, mulțumiri și aprecieri din partea internauților care nu s-au sfiit să-i arate cât de mândrii sunt de el. ”Felicitări Alexandru! Ești un băiat muncitor, demn și pasionat de meserie! Să fii sănătos! Și să ai putere de muncă!”, ”Felicitări, Alex! Ești un erou!”, ”Felicitări, Alexandru! Suntem mândri de tine!”, sunt doar câteva comentarii de încurajare adresate lui Alexandru. 

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Într-o lume tot mai tulbure, copiii ne dau lecții de viață. Alexandru este unul dintre tinerii eroi care au ales să acorde primul ajutor. Matei este un alt exemplu de băiat-erou care, la doar 14 ani, şi-a salvat de la înec cel mai bun prieten. Şi-a smuls ghipsul şi a sărit după el într-o baltă adâncă, din Sibiu, după ce acesta se aruncase în apă să recupereze o jucărie şi era să se înece. 

Diana Udrescu Like

Diana Udrescu face parte din echipa Observator din anul 2019 şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro. Lucrează în presă din toamna anului 2017 și este permanent conectată la tot ce se întâmplă în jurul său.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Povestea lui Alexandru, adolescentul care salvează vieți la doar 17 ani. ”Ești un erou!”