Antena Meniu Search
x

Video Povestea tragică a şoferului dubei implicată în teribilul accident din Iaşi: şi-a salvat sora de moarte şi se temea ca fetele lui să nu rămână orfane, aşa cum a fost el

Şapte destine s-au frânt într-un carambol sinistru pe Drumul Morţii, în judeţul Iaşi. Şase tineri, colegi de muncă, au plecat de acasă fără să ştie că nu-şi vor mai vedea niciodată familia. Al şaptelea, şoferul unui camion, urma să se căsătorească. Tragedia a avut loc într-o zonă unde există cite o cruce la fiecare kilometru. În mijlocul nenorocirii, au existat şi minuni. O gravidă care mergea cu ambulanţa spre spital a scăpat cu viaţă şi a dat naştere unui băieţel sănătos.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 01.02.2022, 21:18

Vezi și

Ca o ironie, moartea a lovit în dreptul indicatorului pe care scrie "Bine aţi venit!". Era ora 6 şi 35 de minute, abia se crăpa de ziuă. La volanul TIR-ului se afla un şofer de 26 de ani. Într-o curbă periculoasă, tânărul a pierdut controlul, cel mai probabil, din cauza vitezei, şi a intrat pe contrasens. Camionul a lovit mai întâi o ambulanţă în care era o gravidă în travaliu, apoi a spulberat duba din spatele salvării. Partea din faţă a dubei a fost pur şi simplu pulverizată.

Impactul a fost atât de puternic încât atât camionul cât şi autoutilitara au fost distruse aproape complet şi s-au răsturnat la marginea drumului. Salvatorii au găsit şapte victime inconştiente, la locul accidentului. Niciuna nu a putut fi salvată. "Pentru unele dintre ele s-a declarat imediat decesul. A şaptea persoană, şoferul dubiţei, a fost şi el găsit în stop prin traumă. S-a efectuat resuscitarea o oră, fără răspuns", a declarat medicul Diana Cimpoeșu. Şase dintre morţi erau din dubă. Lucrau în construcţii şi făceau naveta la Iaşi.

Şoferul, Constantin Pralea, era din comuna Balş, judeţul Iaşi. A rămas orfan de mic şi s-a zbătut toată viaţa să îşi facă un rost. Se temea ca fetele lui să nu rămână orfane de tată, ca el. "El a rămas fără tată la 9 ani şi se gândea să-şi facă să nu rămână copiii lui cum a fost el necăjit", a declarat mama şoferului care conducea duba. Bărbatul era prieten din copilărie cu ceilalţi cinci. Şi-a făcut o firmă şi i-a angajat la el, să câştige împreună o pâine.

Şi-a salvat sora de la moarte anul trecut

Pe acelaşi subiect

Marcel Moroşanu avea tot doi copii. Dimineaţă a avut parcă presimţire. "A zis să am grija de copii. Şi l-am asteptat sa ma sune la 12. Şi n-a mai sunat", a declarat soţia lui Marcel Moroşanu. "Mi-a dat celule anul trecut şi uite cum a murit el!", a declarat sora lui Marcel Moroşanu.

Odată cu tinerii din dubă a murit şi şoferul TIR-ului. Tânărul avea permis de la 18 ani şi, de câţiva ani, lucra pe camion. Era nemulţumit de salariu şi voia să plece în străinătate, să strângă bani pentru nuntă. În septembrie, urma să se căsătorească. "Băiat cuminte, băiat la locul lui. Vă daţi seama că trebuia să se căsătorească. O durere foarte mare. Taică-so e în Italia, maică-sa e în Cipru", a declarat Vasile Radu, unchiul şoferului de TIR.

În mijlocul tragediei, s-au întâmplat şi minuni. Cei trei oameni aflaţi în ambulanţă au scăpat cu viaţă. Gravida a ajuns cu bine la spital. Testul a arătat că are COVID, dar vestea bună este că a născut un băieţel perfect sănătos. Şoferul salvării a fost operat, iar asistenta este în stare de şoc. Accidentul a avut loc pe un drum din Moldova aflat în prelungirea Drumului Morţii, E85. În zonă, există o cruce la fiecare kilometru. În vară, alţi şapte oameni au murit, pe E85, în judeţul Bacău, după ce un microbuz s-a ciocnit cu o maşină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Povestea tragică a şoferului dubei implicată în teribilul accident din Iaşi: şi-a salvat sora de moarte şi se temea ca fetele lui să nu rămână orfane, aşa cum a fost el