Antena Meniu Search
x

Video Premieră naţională: Poliţia Locală din Timișoara "s-a înarmat" cu tehnologie şi va amenda mai uşor şoferii care parchează ilegal

Poliția Locală din Timișoara "s-a înarmat" cu tehnologie. În premieră națională, agenții folosesc un telefon mobil, o aplicație și o imprimantă portabilă ca să îi amendeze mai usor pe şoferii prinşi că parchează în locuri interzise. Sistemul este mult mai eficient. Nu doar că reduce bugetul cheltuit pe tipizate cu 95%, dar, dacă nu mai e atât de mult de scris, se pot da mai multe amenzi.

de Redactia Observator

la 16.02.2022, 17:44

Vezi și

Poliția Locală din Timișoara ține pasul cu tehnologia și spune "la revedere" pixului. Noul sistem le eficientizeaza munca agenților de pe teren.

"Agenţii de Poliţie Locală sunt înarmaţi cu un telefon mobil, o imprimantă portabilă şi o aplicaţie care generează în timp real toate documentele necesare sancţionării unui şofer ca acesta, prins că a parcat în loc interzis", transmite Iulia Pop, reporter Observator.

Noua tehnologie, instalată pe 84 de telefoane

Aplicația a fost deja instalată pe 84 telefoane mobile, dotate cu imprimante portabile, repartizate la tot atâția polițiști locali. Practic, agenții umblă cu imprimanta la curea și pot emite astfel o invitație pe hârtie rezistentă la intemperii, pe care o fixează pe parbrizul autovehiculului.

Pe acelaşi subiect

"- Pentru ce a luat amendă?

- Încălcarea prevederilor Codului Rutier. 

- Şi acolo ce scrie exact? 

- Avem toate datele noastre de contact, mailul instituţiei, data, ora, prevederile încălcate, cu ce autovehicul au fost încălcate, locaţia şi textul invitaţiei. 

- Nu o să fie prea fericit...

- Nu stiu, presupun ca nu".

Un şofer a staţionat într-o zonă interzisă, iar amenda nu a întârziat să apară.

"- Ce-ai păţit?

- Nimic, am venit să-mi plătesc o chitanţă, da...

- Actele dumneavoastră şi ale maşinii, vă rog!

- E scos cu imprimanta portabilă, prin aplicaţie...

- Nebunie, dar cum nu.

- Cum ţi se pare?

- "Extraordinar" de fain. Bine, că nu îmi mai murdăreşte, mai plăteam şi spălatul iară la lipici.

- N-ai, mă, frate, unde să parchezi!".

Daniela Seracin, purtător de cuvânt, Poliția Locală Timișoara: Este mai util deoarece este scris în format electronic, datele sunt lizibile, are dimensiune mai mică, datele se introduc într-o bază de date la sediul Poliţiei Locale, avem o evidenţă mai clară a acestor vehicule parcate neregulamentar.

Înainte de implementarea acestui nou mod de lucru, şoferii obşnuiau să găsească pe parbriz o simplă foaie A4.

Noul sistem și echipamentele de la Poliția Locala Timișoara au costat aproximativ 300.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Premieră naţională: Poliţia Locală din Timișoara "s-a înarmat" cu tehnologie şi va amenda mai uşor şoferii care parchează ilegal