Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cod Rutier 2022. Ce riști dacă împrumuți mașina prietenilor

Ordonanța Guvernului pentru modificarea Codului Rutier a fost publicată recent în Monitorul Oficial, iar noile prevederi urmează să se aplice din 26 februarie. Măsurile care îi vizează direct pe şoferi vor fi mai dure începând de anul acesta. Una dintre modificări vizează șoferii care își împrumută mașinile, informează Poliția Capitalei.

de Redactia Observator

la 02.02.2022 , 14:59

Cod Rutier 2022. Ce riști dacă împrumuți mașina prietenilor - Facebook/Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Potrivit noului Cod Rutier, șoferii care își împrumută mașinile prietenilor vor primi o amendă mai mare de la sfârșitul lunii februarie, fără posibilitatea de a plăti jumătate din sumă în primele 15 zile, dacă persoana care a condus autoturismul săvârșește o infracțiune.

CITEŞTE ŞI:„E un nesimţit!” Ilie Năstase, atac dur la Ciprian Marica, pe care care îl acuză că i-a falsificat 22 de semnături: „S-a dus la Ţiriac şi i-a spus că o să fac puşcărie!”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

"Te numeri printre șoferii care-și împrumută mașina? Dacă da, trebuie să știi ce modificări apar în Codul Rutier de la sfârșitul lunii februarie. Mai exact, cresc amenzile. Dacă-i împrumuți unui prieten mașina și el săvârșește o infracțiune sau o contravenție, riști să plătești amendă de până la 2.900 de lei fără posibilitatea de a achita jumătate din valoarea amenzii în termen de 15 zile. Bineînțeles că acest lucru se întâmplă doar dacă refuzi să le dai polițiștilor datele personale ale prietenului cu pricina", se arată pe pagina de Facebook a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Pe acelaşi subiect

Cod Rutier 2022. Cum este definită în lege agresivitatea în trafic

Noul Cod Rutier vine cu veşti proaste pentru cei care încalcă regulile de circulaţie. În acelaşi timp a fost definită agresivitatea în trafic: de exemplu cei care folosesc flashurile într-un mod agresiv sau pentru a intimida un alt şofer pot fi sancţionaţi cu sume cuprinse între 580 de lei şi 725 de lei şi reţinerea permisului pentru 30 de zile.

Şi cei care încalcă regulile de circulaţie pe autostradă vor avea parte de sancţiuni mult mai dure. Spre exemplu, cei care circulă pe banda de urgenţă nejustificat pot fi amendaţi cu sume între 1.305 lei şi 2.900 de lei şi reţinerea permisului pentru 30 de zile. Iar cei care întorc sau merg cu spatele pe autostradă riscă să le fie suspendat permisul pentru 90 sau pentru 120 de zile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
SONDAJ: Aţi folosit un Advent Calendar în perioada sărbătorilor de iarnă?
Observator » Ştiri Auto » Cod Rutier 2022. Ce riști dacă împrumuți mașina prietenilor