Antena Meniu Search
x

Video Preotul bolnav de COVID din Alba Iulia a ţinut botezuri şi înmormântări pe bandă, deşi ştia că este infectat. Ar fi putut îmbolnăvi peste 200 de persoane

Un preot din Alba Iulia ştia că are COVID, dar a ţinut o slujbă şi a participat la două botezuri şi la o înmormântare, în loc să stea acasă. Acum este cercetat de poliţişti pentru că ar fi putut îmbolnăvi cele peste 200 de persoane cu care s-a întâlnit.

de Redactia Observator

la 03.11.2021, 19:52

Vezi și

Preotul, care slujeşte la o biserică din cartierul Miceşti, a fost testat pozitiv sâmbătă seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia. 

Alexandru Sinea, director DSP ALBA: Persoana în cauză apare în evidențele persoanelor pozitive din județul Alba, evidenţele DSP Alba, precum și în platforma națională ca având măsură legală de izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. 

Oamenii s-au revoltat după ce au aflat că preotul avea Covid

Deşi avea obligaţia să se izoleze, a doua zi, a mers la biserică pentru a ţine slujba de duminică, la care au participat aproximativ 150 de persoane, dar şi două botezuri. O zi mai târziu a oficiat o slujbă de înmormântare, alături de alţi preoţi. Oamenii sunt revoltaţi de cele întâmplate.

Pe acelaşi subiect

''E o dovadă de iresponasbilitate în mod evident. Nu neapărat că e vorba de biserică. Oricine dacă ştie că are boala asta ar trebui să se izoleze.''

De aceeaşi părere sunt şi reprezentanţii Arhiepiscopiei Alba Iulia, care au demarat o anchetă internă. 

Oliviu Botoi, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia: Arhiepsicopia noastră reinterează recomandările sfântului sinod al BOR privind respectarea măsurilor de precauţie şi protecţia sanitară şi a dispoziţiilor competente.

Un dosar au deschis şi poliţiştii.

Ionela Popa, purtător de cuvânt IPJ Alba: Poliţiştii din Alba Iulia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 43 din Alba Iulia ar fi încărcat măsura izolării la domiciliu dispusă ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS-CoV 2.

Preotul este cercetat acum pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Preotul bolnav de COVID din Alba Iulia a ţinut botezuri şi înmormântări pe bandă, deşi ştia că este infectat. Ar fi putut îmbolnăvi peste 200 de persoane