Antena Meniu Search
x

Video Primăria Capitalei vrea revoluţie: sensuri unice şi benzi speciale pentru autobuze. Şoferii se opun: "Aglomerăm şi mai tare traficul"

Primăria Capitalei promite revoluţie în trafic. A scos de la naftalină un proiect abandonat acum 10 ani şi vrea să facă sensuri unice şi benzi pentru autobuze pe mai multe artere principale. Cele mai multe schimbări vor fi pe străzile care leagă centrul oraşului de nordul Capitalei.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 15.02.2022, 19:38

Vezi și

10 artere principale din Capitală vor fi redesenate. Vor fi culoare speciale pentru autobuze şi mai puţine benzi pentru maşinile personale. Pe Calea Floreasca, una dintre benzile de circulaţie va fi dedicată exclusiv transportului public în timp ce, altele două vor fi transformate în benzi cu sens unic pe care vor circula atât maşinile dar şi autobuzele. În paralel, cea de-a patra bandă, unde acum sunt parcate maşini, ar putea rămâne în continuare parcare ori să fie transformată în bandă pentru bicicletă.

Şi Calea Dorobanţi se schimbă. Pe sensul de mers dintre Piaţa Dorobanţi către Şoseaua Ştefan Cel Mare vor fi 4 benzi de circulaţie: 3 pentru maşini şi una pentru autobuze. În sens invers vor fi două benzi de circulaţie: dintre care doar una pentru cei care merg cu maşinile personale. Nebunia continuă în Piaţa Charles de Gaules. Acolo, Primăria vrea să mute staţia de autobuz pe... spaţiul verde din mijlocul bulevardului.

Şi pe Strada Radu Beller se schimbă regulile. Din cele 4 benzi de circulaţie, două vor fi exclusiv pentru autobuze. Problema este că aceste benzi sunt, la fel ca pe Dorobanţi sau Floreasca, ocupate mereu de maşini parcate. În ciuda semnului care interzice oprirea vedem că o bandă întreagă de circulaţie este blocată de maşinile parcate. O problemă care ar putea avea o rezolvare foarte simplă şi anume: aplicarea legii. "Aşa este dar din păcate nu putem să sancţionăm pentru orice. Peste tot e oprirea interzisă, dacă vă uitaţi în Bucureşti", a declarat Călin Iovan, poliţist local.

Şoferii nu văd cu ochi buni schimbarea regulilor

"Exemplul cel mai concret este acest frumos Bulevard Regina Elisabeta. Unde parchează oamenii care până mai de curând, acum câţiva ani, parcau pe trotuar? Au găsit locuri în parcări publice amenajate", a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei. Şoferii nu văd cu ochi buni schimbarea regulilor. "Dacă nu fac parcări unde trebuie şi prima bandă este ocupată cum sunt toate străzile din Bucureşti nu o să fie niciodată traficul cum trebuie să fie, decât foarte aglomerat", spune un şofer.

Acelaşi scenariu este pregătit şi pentru Calea 13 Septembrie, Drumul Taberei sau Şoseaua Pantelimon. "Dacă vrem un transport public civilizat trebuie să oferim benzi unice. Lucrările se vor desfasura pe etape, peste noapte", a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei. "Riscăm să aglomerăm traficul şi mai tare prin reducerea numărului de benzi. Mi-e teamă că acest proiect va fi o idee bună doar pe hartie", a declarat Sorin Ene, pilot profesionist. Însă primăria susţine că modificările vor începe chiar de luna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Primăria Capitalei vrea revoluţie: sensuri unice şi benzi speciale pentru autobuze. Şoferii se opun: "Aglomerăm şi mai tare traficul"