Antena Meniu Search
x

Primele imagini de la azilul unde Zina Dumitrescu a murit. Creatoarea de modă trăia acolo de 7 ani

Zina Dumitrescu a murit joi după-amiază la un azil din Snagov, acolo unde trăia de mai bine de 7 ani. Poate cea mai celebră creatoare de modă de la noi, Zina Dumitrescu avea 82 de ani.

de Redactia Observator

la 28.03.2019, 17:12

Primele imagini de la azilul unde Zina Dumitrescu a murit Vezi și

Zina Dumitrescu a murit joi după-amiază la un azil din Snagov, acolo unde trăia de mai bine de 7 ani. Poate cea mai celebră creatoare de modă de la noi, Zina Dumitrescu avea 82 de ani.

Zina Dumitrescu a suferit un stop cardiac, în timp ce se afla la azilul de bătrâni de la Snagov. O echipă SMURD a fost chemată şi a demarat procedurile de resuscitare. Decesul a fost pronunţat în jurul orei 16.25 de echipele medicale chemate de urgenţă.

Zina Dumitrescu trăia de la sfârşitul anului 2011 într-un azil de lux, unde fusese dusă de fiul ei, Cătălin Negreanu. În ultima perioadă ea a refuzat să se mai hrănească şi era ţinută în viaţă cu perfuzii. 

"Întotdeauna spunea că se simte bine, dar în realitate nu era aşa. În ultima perioadă s-a retras în camera ei şi a refuzat să mănânce. Era foarte abătută, dar spunea că nu are nevoie de nimic. În ultimele zile a fost ţinută în viaţă cu ajutorul perfuziilor.", a declarat Ioan Casian, patronul azilului unde era internată Zina Dumitrescu, la Antena Stars.

Pe acelaşi subiect

Zina Dumitrescu a murit. A lansat în lumea modei zeci de manechine celebre

Zina Dumitrescu s-a născut în 1936 în Republica Moldova. După război familia s-a mutat la Pitești. Aici Zina a terminat liceul economic, apoi a intrat la Facultatea de Drept a Universității din București. Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin. La 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus.

Zina a devenit celebră după ce a lansat în lumea modei numeroase modele de succes precum Romaniţa Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică sau Cătălin Botezatu.

În ultimii ani, Zina Dumitrescu a trecut prin numeroase momente de cumpănă, fiind afectată de grave probleme de sănătate. 

În plus, numele ei a fost implicat într-un scandal uriaş, apropiapţii acuzându-i fiul, pe Cătălin Negreanu, că a făcut presiuni pentru a obţine averea ei, iar apoi a abandonat-o la azilul de bătrâni de la marginea Bucureştiului unde şi-a găsit sfârşitul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Primele imagini de la azilul unde Zina Dumitrescu a murit. Creatoarea de modă trăia acolo de 7 ani