Antena Meniu Search
x

Moarte cumplită pentru o tânără de 18 ani care şi-a dorit să sară cu paraşuta de ziua ei (Video)

O tânără a vrut să sară cu paraşuta de ziua ei, dar ceea ce trebuia să fie o experienţă de neuitat s-a transformat într-o tragedie cumplită. Paraşuta fetei nu s-a deschis complet, iar atât ea, cât şi instructorul au căzut în gol, fără nicio şansă de supravieţuire. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.03.2019, 13:02

O tânără a vrut să sară cu paraşuta de ziua ei, dar ceea ce trebuia să fie o experienţă de neuitat s-a transformat într-o tragedie cumplită. Paraşuta fetei nu s-a deschis complet, iar atât ea, cât şi instructorul au căzut în gol, fără nicio şansă de supravieţuire. 

Vanessa Ivonne Melendez Cardenas și instructorul ei Mauricio Gutiérrez Castillo au fost găsiţi morți, duminică, după un incident de paraşutism în Mexic.

Tânăra împlinise 18 ani şi voia să îşi serbeze ziua cu un salt de paraşută de la aproape 400 de metri peste Tequesquitengo.

Trupurile fără viaţă ale celor doi au fost găsite pe un câmp de lângă o autostradă, din statul Morelos.

Albatros Parachuting, compania care a operat călătoria cu skydiving, a declarat că incidentul nu a fost doar o greşeală și insistă asupra faptului că moartea celor doi este una suspectă, provocată de o eroare umană.

Directorul companiei a declarat că cineva "a activat mecanismul de eliberare mult prea devreme".

Paraşuta nu s-a deschis complet

Videoclipul şocant, filmat de la sol, arată momentul în care eleva de liceu şi instructorul său,  Mauricio Gutiérrez Castillo, 34 de ani, se prăbuşesc din cer.

Bărbatul care filmează întreabă o fată care îi însoțește dacă "Liz" urmează să aterizeze, referindu-se la Melendez Cardenas.

"Dumnezeule, sper că Liz va veni", spune el după ce o altă persoană este aproape de aterizare.

În scurt timp, omul observă că "Liz" nu face parte din grupul de parașutiști, ci se afla în paraşuta care a căzut brusc, cu viteză din cer, prăbuşindu-se de pământ.

Compania mexicană care a organizat saltul insistă asupra faptului că incidentul fatal nu a fost cauzat de funcționarea defectuoasă a echipamentului. Jorge Gaitán, directorul grupului Albatros Parachuting, a declarat că a fost provocat de una dintre cele două victime.

"Nu a fost un eșec de echipament sau ceva de genul ăsta", a spus el. „A avut de-a face cu cineva care a fost în acel zbor, care a manipulat și a activat mecanismul de eliberare prea devreme”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Compania skydiving, care nu oferă asigurări parașutiștilor pentru că este considerată un sport extrem, declară că eliberarea parașutelor a fost activată la o altitudine unde "era imposibil ca paraşuta să se deschidă".

Conform Daily Mail, Gutiérrez Castillo a fost un instructor experimentat cu peste 4500 de salturi de parașută.

"Acest lucru nu se întâmplă din întâmplare: este cauzat de un om. Facem investigațiile respective. Încă nu știm ce s-a întâmplat" a adăugat Gaitán.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Moarte cumplită pentru o tânără de 18 ani care şi-a dorit să sară cu paraşuta de ziua ei (Video)