Antena Meniu Search
x

PRIMELE IMAGINI de la Parohia din Moşuni, după caterisirea lui Pomohaci! REACŢIA INCREDIBILĂ a enoriaşilor (VIDEO)

Cristian Pomohaci a fost exclus astăzi din Biserica Ortodoxă Română, prin decizia de caterisire luată de Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Decizia este definitivă şi executorie, însă Pomohaci o poate ataca în termen de 15 zile la mitropolitul Ardealului.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.07.2017, 16:00

Cristian Pomohaci a fost exclus astăzi din Biserica Ortodoxă Română, prin decizia de caterisire luată de Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Decizia este definitivă şi executorie, însă Pomohaci o poate ataca în termen de 15 zile la mitropolitul Ardealului.

Cazul lui Pomohaci, preot paroh al Bisericii Moşuni-Veţa, judeţul Mureş încă din 1999, a intrat în atenţia înalţilor ierarhi ai Bisericii, după ce, în mediul online a apărut o înregistrare a unei conversaţii care ar fi avut loc între Pomohaci şi un adolescent în vârstă de 17 ani.

Din înregistrare reiese faptul că Pomohaci i-ar fi propus tânărului să întreţină relaţii sexuale şi chiar că ar fi fost dispus să plătească pentru sex.

Pe acelaşi subiect

Cristian Pomohaci a avut la dispoziţie 30 de zile ca să-şi dovedească nevinovăţia, lucru care însă nu s-a întâmplat. 

Drept urmare, Consistoriul Eparhial de Alba Iulia l-a caterisit, ceea ce înseamnă pierderea pentru totdeauna a preoţiei şi a posibilităţii de a ocupa un post în activităţile bisericeşti.

GALERIE FOTO: PRIMELE IMAGINI de la Parohia din Moşuni, după caterisirea lui Pomohaci! REACŢIA INCREDIBILĂ a enoriaşilor

Cristian Pomohaci n-a putut fi contactat pentru a-şi preciza punctul de vedere, însă jurnaliştii Observator au mers la biserica unde slujeşte Cristian Pomohaci.

Locuitorii satului Moşuni, care, în marea lor majoritate şi-au exprimat în tot acest timp sprijinul pentru Pomohaci, au aflat despre caterisirea preotului, iar părerile sunt împărţite.

Unii se bucură, spun că au "scăpat de dracu'", alţii nu vor nici în ruptul capului să accepte faptul că părintele lor a fost caterisit.

O măicuţă spune că nu crede aşa ceva până nu vede "scris negru pe alb".

Sunt şi săteni cărora nu le pasă de subiect sau care nu vor să-l judece pe poreot pentru că şi ei se consideră, la rândul lor, la fel de păcătoşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » PRIMELE IMAGINI de la Parohia din Moşuni, după caterisirea lui Pomohaci! REACŢIA INCREDIBILĂ a enoriaşilor (VIDEO)