Antena Meniu Search
x

Video Primele informații despre bomba folosită la asasinarea lui Ioan Crișan. Enigmele execuției în stil mafiot

Crima în stil mafiot de la Arad rămâne o enigmă pentru anchetatori. Astăzi au ridicat înscrisuri de la firmele lui Crişan, a doua cheie de la maşina care a sărit în aer şi bunuri din apartamentul său. Soţia afaceristului este sub pază. În speranţa unor noi piste, ministrul Bode anunţă controale la toate firmele care vând orice tip de explozibil.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 01.06.2021, 19:41

Vezi și

Sunt primele secunde de după explozie. Lângă maşină, un individ se uită şi filmează cu telefonul. Se apropie, se uită, se îndepărtează. Câteva momente mai târziu, un bărbat încearcă cu un stingător mic să stingă incendiul.

Arde, mă, în maşină!

Cine e în maşină, e mort oricum...

Putea fi scos omul ăla de acolo...

Pe acelaşi subiect

A explodat, a murit în momentul exploziei.

Ce să faci... Pleacă, mă, de acolo... Poate mai şi păţeşti ceva...

Ce conținea bomba folosită la asasinarea lui Ioan Crișan

Primele rezultate ale probelor luate din bomba artizanală arată un cocktail de substanţe explozive.

Iulia Pop, corespondent Observator: Bomba folosită la asasinarea lui Ioan Crișan conținea mai multe substanțe foarte concentrate și chiar TNT, și nu praf de pușcă, așa cum s-a speculat inițial. 

Bomba nu ar fi fost adusă din ţara vecină, Serbia, spun anchetatorii. Indiciile, însă, sunt puţine. Nu ar avea legătură cu traficul de ţigări şi nici cu afacerea cu somn african pe care o deţinea Crişan, au menţionat sursele Observator.

Bogdan Busuioc, fost poliţist criminalist: Să ajungi la o asemenea situaţie extremă, în care să atentezi la viaţa cuiva, pune multe semne de întrebare despre legitimitatea afacerilor.

Nicolae Mitrea, fost ofiţer Serviciul Omoruri: E vorba şi despre un mesaj de putere: iată că sunt în stare să te arunc în aer ca pe un nimic pentru că mi te-ai opus. 

Controale la firme care comercializează explozibili sau articole pirotehnice

Ministrul de Interne a dispus controale la toate firmele care comercializează explozibil, inclusiv articole pirotehnice. Fie că vorbim de explozibil de provenienţă militară, folosit la detonarea clădirilor, fie că vorbim de provenienţă civilă - artificii şi petarde.

Simone di Meo, expert în mafia italiană: Înseamnă că atentatorul este o instituţie bine structurată, o organizaţie care are acces uşor la exploziv.

Între timp, anchetatorii s-au întors acasă la Ioan Crişan împreună cu soţia acestuia, care acum are pază de la o firmă specializată. La Parchetul General, însă, este linişte. Nici procurorul de caz şi nici şefii din Poliţie care au mers la Arad nu au ieşit, în mod public, să ofere explicaţii pentru asasinatul cu maşina-capcană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Primele informații despre bomba folosită la asasinarea lui Ioan Crișan. Enigmele execuției în stil mafiot