Antena Meniu Search
x

Video Noi imagini de la asasinatul cu bombă de la Arad. Expert în mafia italiană: "Când este comis un astfel de atentat înseamnă că miza este uriaşă"

Asasinatul cu bombă comis în acest weekend, în Arad, este în stadiul de anchetă fără suspecţi! Există o singură certitudine: este vorba despre o execuţie în pur stil mafiot. Şi asta pentru că dispozitivul exploziv a fost declanşat de la distanţă, în clipa în care criminalul a fost sigur că omul de afaceri Ioan Crişan nu mai are nicio şansă să iasă din maşină.

de Redactia Observator

la 01.06.2021, 08:35

Vezi și

Au apărut noi imagini de la asasinatul cu bombă de la Arad. Un bărbat şi o femeie care se aflau într-un bloc alăturat au surprins momentele de după explozie cu telefonul mobil. Pe imagini se observă cum un trecător dă mai multe ture în jurul maşinii, după care încearcă să stingă flăcările cu un extinctor.

- Ce să faci?! Pleacă, mă, de acolo!

- Uite! Poate mai şi păţeşti ceva!

Bărbatul se sperie de rămăşiţele maşinii, care trosnesc puternic, sub flăcările uriaşe. "- Doamne, cât e flama!"

Pe acelaşi subiect

Discutăm despre o crimă cu premeditare, care nu ar fi putut fi comisă dacă Ioan Crişan nu ar fi fost filat, iar asasinul sau asasinii nu ar fi reuşit să amplaseze dispozitivul exploziv.

O miză uriaşă

Simone di Meo, expert în mafia italiană: "Folosirea unui atentat, mai ales cu bombă plasată într-o maşină, are o semnificaţie care depăşeşte dorinţa de a elimina un rival sau un duşman". 

Bogdan Busuioc, fost poliţist criminalist: "Acel dispozitiv artizanal poate fi declanşat prin apel telefonic sau poate fi declanşat printr-un cronometru, printr-un ceas". 

Simone di Meo, expert în mafia italiană: "Trebuie să transmită un mesaj de teroare, trebuie să transmită un mesaj de panică, mai ales persoanelor care sunt apropiate victimei. Când este comis un astfel de atentat înseamnă că miza este uriaşă". 

Ministrul Afacerilor Interne spune însă că nu este cazul să ne alarmăm.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: "Vorbim de un caz singular (...) România este o ţară sigură". 

Potrivit specialiştilor, este posibil ca asasinii să nu fie români. 

Nicolae Mitrea, fost ofiţer Serviciul Omoruri: "Este posibil ca această comandă şi executantul să fi provenit din afara ţării".

Acum, anchetatorii trebuie să refacă ultimele zile din viaţa omului de afaceri arădean. Inclusiv să verifice service-ul la care a fost Ioan Crişan în urmă cu o săptămână.

Marius Stoica, mecanic: "Sunt imagini, poliţia a luat toate imaginile de aici, mai mult nu pot să vă spun, sunt foarte emoţionat, nu am cuvinte...". 

Ioan Crişan nu a stat mult în service, pentru că a avut de schimbat doar două anvelope.

Marius Stoica, mecanic: "A fost aici cu noi puţin, apoi am mers pe terasă, a băut un fresh, am discutat cu dânsul, că ne cunoşteam". 

Asasinarea în plină zi a omului de afaceri şi lipsa indiciilor dezvăluie limitele Poliţiei Române. Mai ales în condiţiile în care ţara noastră este una dintre rutele preferate de traficanţii de droguri şi de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Noi imagini de la asasinatul cu bombă de la Arad. Expert în mafia italiană: "Când este comis un astfel de atentat înseamnă că miza este uriaşă"