Antena Meniu Search
x

Video Primele vaccinuri anti-Covid au ajuns la Institutul Cantacuzino. Cîțu: "Este un moment important, îl aşteptăm de un an"

În această dimineață, Institutul Cantacuzino din București a recepționat prima tranșă de 10.000 de doze ale vaccinului împotriva Covid-19, dezvoltat de BioNTech și Pfizer. La eveniment a participat și premierul Florin Cîțu.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.12.2020, 09:29

Vezi și
  • Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns la depozitul de la Institutul Cantacuzino.
  • Cîţu: Este un moment important. România va avea 10 milioane de doze de vaccin

"Astăzi (sâmbătă n.r.) am primit primele doze din vaccin. Campania de vaccinare începe în acelaşi timp în România ca în Europa. S-a muncit foarte mult şi am reuşit să avem totul pus la punct ca să începem în aceeaşi zi când începe în toată Europa campania de vaccinare.

Este un moment important, îl aşteptăm de un an de zile, din momentul în care am aflat de această pandemie, iar apariţia vaccinului, livrarea şi distribuirea într-un timp record vor ajuta la limitarea şi la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă", a afirmat Cîţu, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Premierul a precizat că, săptămânal, în România vor ajunge în jur de 140.000 de doze de vaccin, țara noastră urmând să primească în jur de 10 milioane de doze de vaccin.

"Mâine (duminică n.r.) începe campania de vaccinare oficială, primul vaccin se va face mâine. Acum am primit primele 10.000 de doze, iar săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze. România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin. Şi, aşa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sunt sigur că vom avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct. Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie", a mai spus prim-ministrul.

Primele doze de vaccin împotriva Covid au ajuns în România de Crăciun

Primele doze de vaccin împotriva COVID-19, au ajuns în țară pe la Vama Nădlac 2, vineri, în ziua de Crăciun, în jurul orei 13.40.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a fost desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. 

Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19

În primă instanță va fi vaccinat personalul medical, urmând ca la anul să fie vaccinate persoanele din grupele de risc, iar, apoi, populația generală. Vaccinarea, care va fi voluntară și gratuită, se va face pe bază de programare.

A doua tranșă de vaccin, 150.000 de doze, ar putea ajunge la începutul săptămânii viitoare, iar în luna ianuarie sunt așteptate săptămânal câte 150.000 de doze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Primele vaccinuri anti-Covid au ajuns la Institutul Cantacuzino. Cîțu: "Este un moment important, îl aşteptăm de un an"