Video

România are primele 10.000 de doze de vaccin Covid. Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță: "Fiecare cetățean se va putea vaccina, dacă își va dori"

De Cristian Ionescu.
Publicat: 25.12.2020, 16:50.
Actualizat: 25.12.2020, 16:54

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță a declarat că este o onoare pentru el să fie prezent în ziua în care primele doze de vaccin anti-Covid intră în România.

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat că fiecare cetățean se va putea vaccina, dacă va dori

observatornews.ro

Peste 10.000 de doze cu vaccin Covid au ajuns în România

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță a precizat că această reușită este rezultatul unui efort internațional.

"Este o onoare pentru mine, este ziua în care primim prima tranșă de vaccinuri, 10.000 de doze, care vor ajunge la institutul Cantacuzino. Aceasta transa va fi alocata personalului sanitar din linia intai. Ma bucur ca exista interes, ca exista dezbatere. Toate activitatile noastre sunt perfect sincronizate cu tot ce se intampla in UE. Suntem pregatiti sa demaram campania de vaccinare impotriva Covid, pentru ca fiecare cetatean sa aiba acces la vaccinare, in momentul in care isi va dori acest lucru. In prima etapa vor fi vaccinati medicii, apoi populatia de risc si populatia generala. Trebuie sa intelegeti ca printr-un efort international, astazi suntem martorii unui progres stiintific, medical. Vreau sa multumesc tuturor reprezentantilor institutiilor angrenate in aceasta campanie", a declarat Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Vaccinul Covid a ajuns în România, în ziua de Crăciun. Oficialii au invocat un moment istoric, speranță, "luminița de la capătul tunelului".

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că sosirea vaccinului anti-Covid în România este un moment istoric, de speranță, dar că asta nu înseamnă că toate problemele s-au rezolvat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.