Antena Meniu Search
x

Plânsete fără oprire la priveghiul lui Andrei Pintican, tânărul care a murit zdrobit de un stâlp de beton, la Bistrița

Andrei Pintican a fost plâns și jelit în această seară de sute de persoane îndoliate.La căpătâiul lui Andrei, în capela cimitirului municipal, s-au aflat și trei preoți, care au oficiat o slujbă foarte emoționantă.

Andrei Pintican a fost plâns și jelit în această seară de sute de persoane îndoliate.

La căpătâiul lui Andrei, în capela cimitirului municipal, s-au aflat și trei preoți, care au oficiat o slujbă foarte emoționantă.

Familia și prietenii lui Andrei, plânsete fără oprire

În jurul sicriului au stat părinţii şi sora lui Andrei, soţia acestuia, bunica lui, dar şi rudele şi numeroşi prieteni. Niciunul nu și-a putut stăpâni durerea.

Pe acelaşi subiect

Preotul Nicolae Feier a spus, în predica rostită, că ceea ce trebuie să înţelegem din moartea unui om atât de tânăr este că nu suntem veşnici pe acest pământ. Suntem nişte călători visători pe acest pământ, a spus preotul, citat de timponline.ro

Ați pierdut trupul lui Andrei, dar rămâne icoana lui

"Care este ţinta călătoriei? Am venit pe lumea aceasta, dar Dumnezeu nu a promis niciunuia dintre noi ziua de mâine, însă ne-o dă nouă ca un dar. Asta v-o spun vouă, tinerilor! De aceea, ar fi bine ca, încă de dimineaţă, de când ne trezim să mulţumim pentru că ne-a dat încă o zi, iar seara să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru această splendidă zi pe care ne-ai dat-o. Cel mai important dintre toate este să învăţăm să îi preţuim pe dragii noştri care nu mai sunt fizic să-i preţuim în plan sufletesc, să-i transformăm în nişte icoane ale existenţei noastre. Aţi pierdut trupul lui Andrei, dar rămâne icoana lui", a spus preotul la priveghiul lui Andrei Pintican

Părintele Nicolae a încerca să oblojească rănile sufletești ale familiei, spunând că moartea pe el nu îl mai stăpâneaşte pentru că a trecut prin ea, pe noi ne stăpâneşte, ne e frică de ea. 

Dragii noștri nu mor în ziua în care cad biologic. Ei mor în ziua în care i-am uitat

"Ori vrem, ori nu vrem, în fiecare zi murim câte puţin. Sub aspectul gândirii teologice ortodoxe moartea nu există, există numai viaţă. Noi vedem moartea îngrozitoare, dar ea este doar o lipsă, lipsa vieţii. Nu există întuneric şi lumină. Există numai lumină, iar întunericul e lipsa luminii. De aceea avem această stare de neputinţă în faţa morţii pentru că nu o putem înţelege", a spus preotul. 

Ea fiind o lipsă nu poate fi definită. Vă daţi seama ce lipsă uriaşă a creat Andrei Marius acum în viaţa dumneavoastră? În acelaşi timp, vă rog să observaţi că numai s-a mutat prea devreme dintr-o stare a unei efemerităţi în care murim în fiecare zi într-o stare în care vrea să prindă eternitatea în inima dumneavoastră. Dragii noştri nu mor în ziua în care cad biologic, ci ei mor în ziua în care i-am uitat.

Slujba de înmormântare a lui Andrei Pintican va avea loc sâmbătă la ora 10.30.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Plânsete fără oprire la priveghiul lui Andrei Pintican, tânărul care a murit zdrobit de un stâlp de beton, la Bistrița