Antena Meniu Search
x

Video Probele distruse în incendiul care a cuprins camera de dovezi a Poliţiei. Anchetatorii iau în calcul şi o mână criminală

Probele stârănse de poliţiştii Capitalei în sute sau mii de anchete s-au făcut scrum într-un incendiu izbucnit în depozitul insituţiei. Deocamdată nu se ştie ce a declanşat focul, dar anchetatorii nu exclud varianta ca cineva să-l fi pus intenţionat. Şi mai ciudat este faptul că toată clădirea era păzită. În incendiu au ars telefoane, laptopuri şi arme. 

de Redactia Observator

la 03.10.2023, 20:13

Vezi și

Incendiul a izbucnit noaptea trecută în camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, un depozit aflat în Sectorul 6 al Capitalei. Focul s-a întins rapid pe 3.000 de metri pătraţi şi a mistuit probe importante confiscate în diferite anchete. 

Cosmina Balint, reporter Observator: După mai bine de 17 ore de la incendiu, focul încă mocneşte la subsolul depozitului din spatele meu. Iar până acum, spuneau pompierii, peste 50% dintre bunurile aflate in incapere au fost distruse.

Ce probe se aflau în depozit

În clădirea veche erau puse sub sigiliu laptopuri, telefoane, arme albe, biciclete, motociclete ori scutere. Surse Observator spun însă că probele ar fi fost deja folosite în dosare, iar anchetele nu vor fi afectate. Misiunea pompierilor a fost dificilă pentru că în zonă nu sunt hidranţi şi exista pericolul ca flăcările să se extindă şi la Maternitatea Giuleşti, aflată la nici 200 de metri.

Daniel Vasile, Purtator de cuvant ISU Bucureşti: Nu există nicio resursă în interior, mă refer aici la hidranţi, astfel că alimentarea cu apă o realizăm de la operatorii economici privaţi sau din reţeaua stradală, dar nu în imediata apropiere. Este o intervenţie de lungă durată pentru că în subsol nu se poate pătrunde, este foarte mult fum, nici măcar cu aparat de respirat.

Deocamdată nimeni nu ştie care e cauza izbucnirii incendiului. Clădirea este supravegheată în permanenţă de paznici. Cu toate astea poliţişti iau în considerare inclusiv varianta ca cineva să fii dat foc intenţionat acestor probe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Probele distruse în incendiul care a cuprins camera de dovezi a Poliţiei. Anchetatorii iau în calcul şi o mână criminală