Antena Meniu Search
x

Procuroarea care a luat-o pe fetița de 9 ani din Baia de Aramă va fi verificată de Parchetul General

Procuroarea care a coordonat percheziția domiciliară din Baia de Aramă, acolo unde o fetiță de 9 ani a fost ridicată de mascați din casa în care locuia, va fi verificată de Parchetul General.

de Redactia Observator

la 22.06.2019, 15:06

Procuroarea din Craiova
Parchetul General precizează că minora ar fi fost "bruscată" de procuroarea de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. - Narcis Daju via Facebook

Procuroarea care a coordonat percheziția domiciliară din Baia de Aramă, acolo unde o fetiță de 9 ani a fost ridicată din casa în care locuia, va fi verificată de Parchetul General.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) va analiza "împrejurările și modalitatea în care procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a exercitat supravegherea cercetării penale în cauza mediatizată, inclusiv în ceea ce privește coordonarea activității de efectuare a percheziției domiciliare din ziua de 21 iunie 2019". 

În același comunicat, Parchetul General precizează că procuroarea de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova ar fi "bruscat-o" pe minoră.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Surse din anchetă spun că acțiunea a fost legală, însă nu a fost bine organizată. Procuroarea nu avea de ce să pună mâna pe copil, spun aceleași surse.

Poziția Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a descris pe larg, într-un comunicat, situația fetiței din Baia de Aramă, care a fost preluată în această dimineață de lângă familia care o îngrijea.

Reprezentanții instituției susțin că s-a acționat legal, menționând, totodată, că din primele informații copila se simte bine.

Reacția Parchetului vine după ce vineri dimineața mai mulți agenție de poliție, însoțiți de un procuror, au efectuat o percheziție domiciliară în Baia de Aramă, în urma căreia o copilă de 9 ani a fost luată de lângă îngrijitori, urmând a fi predată părinților adoptivi, stabiliți în Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Procuroarea care a luat-o pe fetița de 9 ani din Baia de Aramă va fi verificată de Parchetul General