Prima reacție a IPJ Mehedinți, după ce o fetiţă de 9 ani a fost luată cu mascaţii din camera ei, la Baia de Aramă

De Redactia Observator.
Publicat: 21.06.2019, 16:50.
Actualizat: 21.06.2019, 18:11

IPJ Mehedinți a reacționat, după ce o fetiţă de 9 ani a fost luată cu mascaţii din camera ei, la Baia de Aramă, pentru a fi trimisă în America.

Comunicat IPJ Mehedinți

Comunicatul IPJ Mehedinți, după scandalul de la Baia de Aramă

Narcis Daju via Facebook

IPJ Mehedinți a reacționat, după ce o fetiţă de 9 ani a fost luată cu mascaţii din camera ei, la Baia de Aramă, pentru a fi trimisă în America.

Potrivit comunicatului, mandatul de percheziție a fost într-un dosar de lipsire de libertate, fiind emis de Curtea de Apel Craiova. Reprezentanții IPJ au precizat că principala misiune a agenților a fost asigurarea și menținerea unui climat de liniște, dat fiind că intervenția s-a realizat pe fondul unui impact emoțional puternic.

Vineri dimineața, mai mulţi poliţişti au intrat cu forţa în casa unor localnici, împreună cu angajaţi ai asistenţei sociale, pentru a lua o fetiţă de 9 ani din casa în care a crescut. În cele 6 minute filmate şi postate pe Facebook se vede cu copila e luată pe sus din camera ei, de lângă sora ei mai mică, şi obligată să plece cu oameni pe care nu îi cunoaşte

Citește și:

În referire la aspectele apărute în spațiul public, cu privire la misiunea polițiștilor, derulată astăzi, pe raza localității Baia de Aramă, județul Mehedinți, facem următoarele precizări: Polițiștii I.P.J. Mehedinți au fost delegați, de procurorul de caz, să pună în executare un mandat de percheziție într-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova. Percheziția a avut loc într-o locație unde se afla un minor care a fost dat spre adopție prin hotărâre judecătorească definitivă. Toate activitățile de la fața locului au fost coordonate de procurorul de caz, numărul polițiștilor prezenți în acea misiune stabilindu-se după o analiză realizată anterior, care a avut în vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot să apară pe fondul unui impact emoțional puternic. În fapt, analiza s-a dovedit a fi corectă întrucât, într-un interval relativ scurt de timp, la fața locului s-au adunat aproximativ 50 - 60 de persoane. Așadar, reiterăm faptul că principala misiune a polițiștilor a fost asigurarea și menținerea unui climat de liniște în zonă, iar în interiorul locuinței au intrat 3 polițiști care au însoțit procurorul de caz și reprezentanți ai DGASPC - IPJ Mehedinți

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.