Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Profesor de muzică şi doctor în teologie, arestat în Baia Mare. Ar fi trimis filmuleţe deocheate unei fete de 16 ani, eleva liceului în care preda

Scandal de hărţuire şi agresiune sexuală la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Baia Mare. Un renumit profesor de muzică din oraş şi doctor în teologie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a trimis mesaje text și videoclipuri, cu caracter pornografic, unei eleve în vârstă de 16 ani. Mai mult, profesorul ar fi sunat-o pe tânără, în miez de noapte, pentru a-i face propuneri indecente. Speriată, adolescenta le-a povestit totul părinţilor săi, care l-au dat pe bărbat pe mâna poliţiei. 

de Redactia Observator

la 11.07.2024 , 08:25

Profesorul care a ajuns în spatele gratiilor are 47 de ani. A absolvit Academia Națională de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj Napoca, este doctor în teologie, iar de câţiva ani ocupă un loc la catedra Colegiului Național "Emil Racoviță" din Baia Mare, acolo unde predă muzică şi religie. Acum, individul a ajuns din cadrul didactic şi om al bisericii acuzat de hărțuire și agresiune sexuală. Profesorul ar fi trimis mai multe sms-uri, dar şi filmuleţe cu conținut sexual unei eleve de clasa a X-a din liceul în care preda. "Bărbatul este bănuit că i-ar fi transmis mai multe mesaje unei minore de 16 ani. Mesaje, care prin conținut şi frecvență, i-ar fi creat acesteia o stare de temere", a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt IPJ Maramureş.

"Odată ce am aflat de acest lucru, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Satmarului a hotărât de îndată, retragerea binecuvântării de a mai preda disciplina religie pentru totdeauna în instituţiile şcolare, precum şi de a mai dirija vreun cor bisericesc, din cuprinsul Episcopiei noastre", a a precizat reprezentantul Episcopiei.

Profesorul agresor, arestat pentru 30 de zile

Vezi și

Mai mult, individul ar fi sunat-o pe fată în repetate rânduri, în miez de noapte. Speriată, adolescenta i-a povestit totul mamei sale, care, după ce l-a dat pe individ pe mâna poliţiei, l-a reclamat şi la conducerea liceului. "Noi am anunţat toate instituţiile abilitate. Se fac cercetări în acest sens, şi la ora actuală cercetările sunt în curs, inclusiv, la nivelul liceului nostru", a explicat directorul Colegiului Naţional "Emil Racoviță" Baia Mare"În cazul de faţă, şcoala va trebui să suspende contractul de muncă al persoanei, iar în momentul în care va exista o hotărâre judecătorească, i se va desface contractul de muncă", a declarat Mihai Pop, Inspector General ISJ Maramureș.

Iniţial, profesorul acuzat de hărţuire şi agresiune sexuală a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior magistraţii au decis arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Profesor de muzică şi doctor în teologie, arestat în Baia Mare. Ar fi trimis filmuleţe deocheate unei fete de 16 ani, eleva liceului în care preda