Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Program de Bobotează la Catedrala Patriarhală din București. La cât începe Sfânta Liturghie și se împarte agheasma

Doar trei zile îi mai despart pe credincioșii ortodocsi de marea sărbătoare a Bobotezei. La Bucureşti, Patriarhia a anunţat deja care va fi programul zilei iar la malul marii pregătirile au început deja. Zeci de voluntari pregătesc sticlele pentru agheasmă care vor fi oferite celor care participă la slujbă. 

de Redactia Observator

la 03.01.2022 , 18:15

Peste 150.000 de pet-uri sunt etichetate si urmează să fie umplute cu apă sfințită. Slujba de Bobotează. Arhiepiscopul Tomisului va arunca în apele mării trei cruci de lemn. Se spune că tinerii care le vor recupera vor avea noroc tot anul. Vestea bună pentru ei este că anul acesta gerul Bobotezei nu se va face simțit. Sunt anunțate 11 grade Celsius.

Programul liturgic al sărbătorii Botezului Domnului la Catedrala Patriarhală, joi, 6 ianuarie 2022

Evenimentele liturgice de la Catedrala Patriarhală, prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului din acest an, 2022, se vor desfășura conform următorului program, transmite Basilica:

Vezi și

În ziua de joi, 6 ianuarie 2022, începând cu ora 7:00, la Baldachinul Sfinților de lângă Catedrala Patriarhală, vor fi oferite credincioșilor prezenți sticle de 1 litru cu Aghiasmă Mare, sfinţită şi îmbuteliată în 5 ianuarie (Ajunul Botezului).

Pe acelaşi subiect

Între orele 09:30 – 12:30, va fi săvârșită Sfânta Liturghie în interiorul Catedralei Patriarhale, iar în exteriorul Catedralei vor fi disponibile mai multe scaune şi un ecran video, la care credincioşii pot urmări Sfânta Liturghi.

Între orele 12:30 – 13:30, în pridvorul Reşedinţei Patriarhale, va fi săvârșită Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, iar apoi credincioșii prezenți la slujbă vor fi binecuvântați prin stropire cu această Aghiasmă

Pentru evitarea aglomerării piațetei Catedralei Patriarhale, în intervalul orar 6:00 – 14:30 accesul credincioșilor spre Catedrală se va realiza doar dinspre Bulevardul Unirii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Program de Bobotează la Catedrala Patriarhală din București. La cât începe Sfânta Liturghie și se împarte agheasma