Antena Meniu Search
x

Comandament pentru fluidizarea traficului. Programul „Autobuzul școlar” se extinde

După trei săptămâni de vacanţă, milioane de elevi din întreaga ţară se întorc la cursuri. Un moment aşteptat de mulţi dintre cei mici, motiv de lacrimi în ochi pentru alţii şi de un nou test al răbdării pentru părinţii lor.

de Redactia Observator

la 13.01.2020, 12:14

Vezi și

După trei săptămâni de vacanţă, milioane de elevi din întreaga ţară se întorc la cursuri. Un moment aşteptat de mulţi dintre cei mici, motiv de lacrimi în ochi pentru alţii şi de un nou test al răbdării pentru părinţii lor.

Asta pentru că în trafic sunt aşteptate din nou cozi, blocaje şi nervi. În Bucureşti, primarul general a convocat un comandament special şi a anunţat măsurile care vor fi luate începând cu această dimineaţă pentru a fluidiza circulaţia pe şosele. Una dintre ele, proiectul autobuzul şcolar se extinde la încă cinci şcoli.

După trei săptămâni în care traficul din Capitală a fost desprins parcă din alte vremuri, şi asta datorită vacanţei şcolare, din această dimineaţă bucureştenii se pregătesc să înfrunte, din nou, aglomeraţia de pe şosele. Primarul Gabriela Firea a convocat aseară un comandament în care a vorbit de măsuri speciale.

În plus, programul "autobuzul şcolar" va fi extins la încă cinci unităţi de învăţământ din sectoarele 1 şi 6, după ce, iniţial, fusese implementat la o şcoală din Sectorul 3.

O altă măsură anunţată de edil a fost aceea că, în urma negocierilor purtate cu ministrul transporturilor, s-a luat hotărârea ca trecerile la nivel cu calea ferată din zonele Petricani şi Andronache, unde se provoacă des ambuteiaje, să nu mai fie tranzitate de garnituri la ore de vârf.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe viitor, primăria are în vedere şi adoptarea unui regulament prin care autobuzele să poată circula pe traseele delimitate ale tramvaielor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Comandament pentru fluidizarea traficului. Programul „Autobuzul școlar” se extinde