Antena Meniu Search
x

Proprietarul unui refugiu montan, după moartea alpinistului Zsolt Torok: 'De câte ori crapă un alpinist, mă bucur ca un copil'

Mihai Bursesc, proprietarul unui refugiu montan din Sălaşu de Sus, Hunedoara, a postat un mesaj revoltător pe Facebook după moartea alpinistului Zsolt Torok.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 18.08.2019, 13:47

Mihai Bursesc a declarat că 'se bucură' de moartea alpinistului Zsolt Torok
Mihai Bursesc a declarat că 'se bucură' de moartea alpinistului Zsolt Torok - Facebook

Mihai Bursesc, proprietarul unui refugiu montan din Sălaşu de Sus, Hunedoara, a postat un mesaj revoltător pe Facebook după moartea alpinistului Zsolt Torok.

Bărbatul a declarat că 'se bucură ca un copil' ori de câte ori un alpinist îşi pierde viaţa.

Bursesc a fost aspru criticat de oameni, în comentariile la postarea sa de pe Facebook şi chiar a fost comparat cu 'monstrul Dincă'.

"De cîte ori crapă vreun alpinist, mă bucur ca un copil care află că binele învinge întotdeauna în lume. Astfel, insulta adusă celor care de abia supraviețuiesc ia sfîrșit. Risipei de calorii, resurse, bani și narcisism, fără nici un folos i se pune cruce. La cît mai dese!", a scris Bursesc pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

Reacţiile oamenilor, inclusiv prieteni ai lui Bursesc, nu au întârziat să apară.

'Cît de rău, de meschin, de frustrat poți fi să vorbeşti aşa?! Fii sigur că singura persoană care te-a oprit din a deveni ceea ce scuipi cu atîta nesimțire eşti chiar tu', a scris Lia.

Alpinistul Zsolt Torok a murit pe Vârful Negoiu

Zsolt Torok (45 de ani) şi-a pierdut viaţa, ieri, pe Vârful Negoiu din munţii Făgăraş, după ce ar fi căzut de la înălţime.

Trupul său a fost descoperit şi apoi recuperat de un elicopter al Ministerului de Interne.

Zsolt Torok a fost unul dintre cei mai buni alpiniști tehnici din România. Printre realizările sale se numără Trilogia Alpilor – care cuprinde Peretele Nordic Eiger, Matterhorn și Grandes Jorasses – precum și expediția Nanga Parbat (ruta Schell), în premieră romanească.

Alpinistul avea o diplomă de excelență acordată de MAE (Ministerul Afacerilor Externe) pentru performanță și contribuție la imaginea României în lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Proprietarul unui refugiu montan, după moartea alpinistului Zsolt Torok: 'De câte ori crapă un alpinist, mă bucur ca un copil'