Antena Meniu Search
x

Video Protest înainte de simularea la română, în faţa ISMB. Părinţii şi ONG-urile cer sprijin pentru elevii cu tulburări de învăţare

Emoţii, astăzi, pentru elevii de clasa a 12-a. Astăzi au susţinut simularea la Limba şi Literatura Română. Ziua a debutat, însă, cu şi mai mari emoţii la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Acolo mai multe ONG-uri şi asociaţii de părinţi au protestat. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 27.03.2023, 14:11

Vezi și

Înainte să înceapă simularea examenului de Bacalaureat a avut loc un protest la sediul Inspectoratului Şcolar din Bucureşti.

"Vorbim aici despre elevii care au tulburări de învăţare, elevi cu dislexie sau discalculie de exemplu, care cer şanse egale cu colegii lor, să poată participa la aceste examene. Nu vorbim aici doar despre simulări, vorbim şi despre examenele naţionale, Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat din vară. Cer îndrumare, scheme, sau hărţi mentale care să-i ajute să participe la acest examen, la fel cum se întâmplă în toate celelalte ţări europene, unde există legislaţie deja de zeci de ani de zile pentru aceşti elevi.

De altfel, ceilalţi au participat la simularea examenului de Bacalaureat şi au primit subiectul mult aşteptat sau mai puţin aşteptat de către unii dintre ei, basmul popular Harap Alb. Aşadar, caracterizare de personaj la profilul real şi relaţia dintre două personaje la profilul uman din această operă. Destul de uşor pentru unii, destul de greu pentru alţii, care s-au bucurat însă că nu a picat poezia la simularea de astăzi. Mâine continuă probele, urmează proba obligatorie a profilului, iar comunicarea rezultatelor se va face în data de 6 aprilie", a transmis reporterul Observator Mădălina Iacob.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Protest înainte de simularea la română, în faţa ISMB. Părinţii şi ONG-urile cer sprijin pentru elevii cu tulburări de învăţare