Antena Meniu Search
x

Video Protest la Uzina Mecanică şi Fabrica de Armament din Cugir. Oamenii se plâng de salariile foarte mici

Uzina Mecanică şi Fabrica de Armament din Cugir şi-au oprit ieri activitatea, după ce angajaţii au ieşit să protesteze. Oamenii nu mai pot supravieţui cu salariile foarte mici şi au renunţat la protest abia după ce li s-a promis că vor avea loc negocieri salariale săptămâna viitoare. 

de Dorin Gâldău

la 12.02.2022, 10:25

Vezi și

Sute de angajaţi de la Uzina Mecanică din Cugir au protestat spontan, ieri dimineaţă. Salariile extrem de mici, dar şi condiţiile grele de muncă i-au dus pe angajaţi în pragul disperării.

Bărbat: Bani! Toate sunt de la bani! Nu ajung banii de curent, nu ajung banii de lemne, nu ajung banii la copii pentru lapte, pentru şcoala. Ei îşi iau salarii mari şi nouă nu ne dă nimic! 

Femeie: Eu, spre exemplu, sunt singură. Am 800 de lei la gaz, am o casă de întreţinut. Am luat o mie de lei, rest de plată. Mai am şi 500 de lei avans. Sunt 1.540 de lei. Dumneavoastră aţi putea trăi?  

După câteva ore de la protestul declanşat la Uzina Mecanică Cugir şi angajaţii de la Fabrica de Arme au ieşit în faţa instituţiei ca să protesteze, sătui de promisiuni.

Pe acelaşi subiect

Bărbat: Îţi e şi ruşine să spui la cineva că tu lucrezi la industrie de armament! Nu se poate aşa ceva! 

Bărbat: Cer colegi de-ai noştrii să iasă în pensie anticipă pentru că ar câştiga mult mai mult decât dacă ar sta în câmpul muncii. 

Au reintrat la muncă

După mai multe ore de protest, angajaţii fabricii de arme au acceptat să intre în curtea instituţiei pentru a sta de vorbă cu conducerea. Angajaţii şi-au reluat munca după ce au primit promisiunea că săptămâna viitoare vor fi negocieri salariale.

Virgil Matei - secretar sindicat: Prima revendicare, creştere salarială - procent 30%. Minim 30% creştere salarială. Condiţii decente de muncă, astea sunt primele două. Şi restul ne gândim. Sporuri care ne-au fost tăiate.

Marin Morariu: director general Uzina Mecanica Cugir: În cursul zilei de luni, va avea loc o şedinţă a consiliului de administraţie a societăţii noastre, unde vor fi dezbătute solicitările angajaţilor noştrii. 

Uzina mecanică din Cugir produce atât armament, cât şi muniţie şi este una dintre cele mai vechi din România. Majoritatea producţie ajunge însă la export. Protestul ar putea continua şi săptămâna viitoare, dacă angajaţiilor nu le vor fi acceptate condiţiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Protest la Uzina Mecanică şi Fabrica de Armament din Cugir. Oamenii se plâng de salariile foarte mici