Antena Meniu Search
x

Psihiatrul Gabriel Diaconu explică de ce s-a sinucis Bogdan Drăghici, intrând cu maşina în gardul Ambasadei Rusiei la Bucureşti

Bogdan Drăghici, şoferul care s-a sinucis intrând cu maşina care a luat foc în gardul Ambasadei Rusiei, avea 46 de ani şi tocmai fusese condamnat la 15 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat că și-a violat fiica. Gestul său a fost explicat de psihiatrul Gabriel Diaconu, care atrage atenţia că povestea acestuia nu are "a face nimic cu conflictul din Ucraina".

de Redactia Observator

la 06.04.2022, 10:23

Colaj cu Bogdan Drăghici, preşedintele asociaţiei TATA, şi maşina în flăcări cu care a inrat în gardul Ambasadei Rusiei
Bogdan Drăghici a intrat cu maşina în gardul Ambasadei Rusiei la Bucureşti şi a murit ars

O maşină a intrat în această dimineaţă, miercuri, 6 aprilie, în gardul Ambasadei Rusiei de pe Şoseaua Kiseleff din Bucureşti. La volanul maşinii, care a luat foc, se afla Bogdan Drăghici, preşedintele Asociaţiei TATA (Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor), proaspăt condamnat în dosarul în care era acuzat că şi-a violat fiica. 

Bogdan Drăghici a murit ars de viu, în maşina care aparţinea tatălui său fiind găsite vopsea şi benzină. Gestul sinucigaş a fost comentat de psihiatrul Gabriel Diaconu, care a explicat într-o postare pe Facebook motivele care au stat în spatele deciziei lui Bogdan Drăghici de a intra cu maşina în Ambasada Rusiei.

Ultimul mesaj postat pe contul de Facebook al lui Bogdan Drăghici a fost unul de susţinere pentru poporul ucrainean. "Şi eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toţi ucraineni, până când se va sfârşi definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire! Pare atât de departe primăvara lui 2019, când mi-am serbat ziua de naştere la Kiev, într-o metropola strălucitoare, populată de oameni fericiţi să savureze o primăvară superbă. Eram acolo cu fiica mea la un turneu de scrimă şi încercam să îmbinăm utilul cu plăcutul, trecând în revistă în timpul liber atractiile turistice ale capitalei Ucrainei", a fost mesajul postat de Bogdan Drăghici.

"N-are a face nimic povestea acestui psihopat nici cu conflictul din Ucraina, nici cu lupta pentru libertate a ucrainenilor, iar numele lui n-ar trebui menționat în legătură cu ce trăiește acest popor în ultima vreme", atrage atenţia Gabriel Diaconu.

Pe acelaşi subiect

De ce s-a sinucis Bogdan Drăghici

Gabriel Diaconu spune că Drăghici adora să fie popular şi totodată a vrut să arate dispreţ faţă de decizia justiţiei.

"Rareori am întâlnit o pesoană cu un arc biografic atât de pervers. Iar Drăghici, fără doar și poate, este un lup în blană de oaie, care și-a meritat soarta. Ce-i drept, moartea lui este o ultimă declarație de dispreț față de justiție, dovadă că Drăghici trăia cu sentimentul impunității, și se considera deasupra brațului dreptății.

În fapt, în fantezia lui megalomaniacală, Drăghici se vedea un ”deschizător de drumuri”, câtă vreme în realitate - și el știa asta - nu era decât un pedofil complexat, un consumator de pornografie infantilă, un monstru. Dar un monstru căruia-i plăcea adulația, popularitatea, îi plăcea să fie relevant respectiv în centrul atenției", a mai scris psihiatrul Gabriel Diaconu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Psihiatrul Gabriel Diaconu explică de ce s-a sinucis Bogdan Drăghici, intrând cu maşina în gardul Ambasadei Rusiei la Bucureşti