Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, dacă se simte sau nu responsabil pentru tragedia de la Babeș

Şeful DSU, Raed Atafat, a evitat să răspundă direct atunci când a fost întrebat dacă se simte vinovat pentru tragedia de la unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Victor Babeş., unde trei persoane au murit din cauza unei defecţiuni la instaţia de oxigen.

de Monica Palade

la 13.04.2021, 00:14

Raed Arafat, dacă se simte sau nu responsabil pentru tragedia de la Babeș - Hepta/Mediafax/Eduard_Vinatoru

„Nu pot stabili responsabilii. Nu sunt judecător. În situaţia asta de presiune maximă încercăm să facem tot posibilul să evităm orice tragedie. Responsabilii trebuie să plătească. E un singur TIR care a avut o problemă la climatizare şi acum era la firma care l-a fabricat. Acolo s-a descoperit o ţeavă pusă greşit şi e pe drum înapoi. TIR-ul de azi a fost funcţional. La acest moment, tiru-urile sunt funcţionale. Singurul care a fost problematic de la Timişoara a fost reparat”, a declarat Arafat. Întrebat dacă se simte responsabil, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus: „Altă întrebare”.

O comunicare tardivă

Chestionat de ce a emis comunicatul la patru ore de la tragedie, Arafat a susţinut: „Am dat comunicat simultan cu Ministerul Sănătăţii. Există procedura și puteau să fie contactați, s-a întâmplat ca reprezentantul firmei să fie acolo, i-a asistat din exterior. Urmează să vedem impactul, în urma anchetei”.

„Telefonul meu a sunat din 10 în 10 secunde. Nu am răspuns, pentru că în acel moment rolul nostru e să gestionăm situația de urgență. Răspunsul la telefoane în timpul situației de urgență...Asta e normal oriunde. Eram în legătură cu spitalul, vorbeam cu unii și cu alții, nu aveam cum să răspund”, a mai spus secretarul de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Raed Arafat, dacă se simte sau nu responsabil pentru tragedia de la Babeș