Vlad Voiculescu, prima reacţie după tragedia din secţia mobilă de la Victor Babeş: Voi solicita un control asupra problemelor tehnice

De Monica Palade.
Publicat: 12.04.2021, 23:40.
Actualizat: 12.04.2021, 23:40

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a avut o primă reacţie după trageda din secţia mobilă de la Victor Babeş, amintind că o anchetă penală este în desfăşurare.

Vlad Voiculescu, prima reacţie după tragedia din secţia mobilă de la Victor Babeş: Voi solicita un control asupra problemelor tehnice

Hepta/Mediafax/Andreea_Alexandru

"Condoleanțe familiilor îndurerate! Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost trasferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați. O anchetă penală este în desfășurare iar mâine voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici. Condoleanțe pentru familiile îndurerate!", a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Trei morţi din cauza unei defecţiuni

Reamintim că Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne).

Citește și:

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă este operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB). Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" și Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.