Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, despre apariția unui focar de infectare cu varianta Delta a coronavirusului: ”Legislația ne permite să luăm măsuri imediate”

Raed Arafat a afirmat, joi, că orice focar de infectare cu SARS-COV-2 trebuie să atragă atenţia şi trebuie făcute secvenţieri pentru a se vedea dacă este vorba despre varianta Delta. "Avem Delta şi avem Delta plus, care se pare că e mai agresivă decât tulpina Delta. Deci asta este o problemă cu care ne vom confrunta în continuare cât este pandemie pe plan mondial. Există măsuri care se iau", a afirmat el, menţionând că, în prezent, vaccinurile sunt eficiente şi faţă de tulpinile noi.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.06.2021, 15:51

Raed Arafat, despre apariția unui focar de infectare cu varianta Delta a coronavirusului: ”Legislația ne permite să luăm măsuri imediate”
Raed Arafat, despre apariția unui focar de infectare cu varianta Delta a coronavirusului: ”Legislația ne permite să luăm măsuri imediate” - Hepta

Raed Arafat a afirmat, joi, că legislaţia are prevederi care permit autorităților să ia măsuri imediate în cazul apariției unor focare de infectare cu varianta Delta a coronavirusului.

"Dacă apare un focar, cu toate forţele (...) vom face tot posibilul ca acesta să fie limitat. Există măsuri care se iau (...) La acest moment, legislaţia are prevederi care ne permite să luăm măsuri chiar imediate dacă este necesar", a afirmat şeful DSU. 

Raed Arafat, despre valul 4 al pandemiei de Covid

"O să parafrazez ce a zis premierul, că nu ar trebui să ajungem la valul 4 că avem vaccinuri, avem capacitate de vaccinare şi ar trebuie să ne vaccinăm. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, reducem acest risc. Dacă rămânem mai puţini vaccinaţi şi dorinţa de vaccinare rămâne una scăzută, posibilitatea de a avea la un moment dat un val nou există, nimeni nu poate să o nege, mai ales că acest lucru depinde de evoluţia pandemică nu numai în România, (....) pe plan internaţional", a adăugat Arafat, citat de news.ro.

Pe acelaşi subiect

El a subliniat că la acest moment vaccinurile au eficienţă.

"Poate că nu e egală cu varianta iniţială, dar există, adică cine se vaccinează cel puţin probabil că va limita posibilitatea să aibă o îmbolnăvire gravă. Sfatul de a se vaccina rămâne sfatul numărul 1 pentru noi dacă vrem chiar să nu ajungem într-o fază nouă de un vârf nou, în următoarea perioadă", a completat Arafat.

Primul deces cauzat de varianta Delta a coronavirusului

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă că, în 20 iunie, au fost confirmate 44 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, fiind înregistrat şi un deces. Este vorba despre o femeie de 72 de ani, care a decedat la Spitalul Judeţean Piteşti, în 18 iunie. Femeia nu călătorise în afara ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Raed Arafat, despre apariția unui focar de infectare cu varianta Delta a coronavirusului: ”Legislația ne permite să luăm măsuri imediate”