Antena Meniu Search
x

Video Riscăm noi lockdown-uri din cauza tulpinii Delta, care se răspândește necontrolat. Vești rele din Marea Britanie și Portugalia

Varianta indiană a coronavirusului a provocat primul deces în România. Un pacient din Argeş. Iar previziunile epidemiologilor sunt îngrijorătoare. Tulpina Delta va deveni dominantă în Europa până la sfârşitul lunii August. În Marea Britanie, Delta a triplat infectările, iar epidemiologii americani le cer tinerilor să se vaccineze în număr cât mai mare. O situaţie similară se înregistrează şi în Israel, unde un număr tot mai mare de copii şi tineri adulţi sunt infectaţi zilnic. Asta deşi statul are cea mai bună campanie de vaccinare din lume şi a anunţat din aprilie că a fost atinsă imunitatea de turmă. India vine cu noi veşti proaste şi avertizează că se răspândeşte tot mai mult noua variantă, Delta Plus, considerată mai infecţioasă şi mai rezistentă la tratamente. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 24.06.2021, 14:31

Vezi și

Aproape 7 din 10 adulţi din Statele Unite sunt vaccinaţi, însă pericolul este departe de a fi dispărut, spun experţii. Tulpina Delta, mai contagioasă şi rezistentă la tratamente i-a pus pe jar.

Anthony Fauci, epidemiolog şef SUA: Vestea bună - vaccinurile noastre sunt eficiente împotriva tulpinii Delta. Concluzia - avem uneltele de care avem nevoie, aşa că hai să le folosim.

Specialiştii estimează însă că pragul pe care şi l-a produs Joe Biden de 70% de adulţi vaccinaţi până în 4 iulie nu va fi atins din cauza numărului mic de persoane între 18 şi 26 de ani imunizate.

O situaţie similară se înregistrează şi în Israel, unde a fost raportat cel mai mare număr nou de cazuri, deşi 55% din populaţie a primit două doze de vaccin. Soluţiile propuse de autorităţi: teste PCR pe aeroport, purtarea măştii în spaţii închise şi vaccinarea copiilor şi adolescenţilor. 

Pe acelaşi subiect

Naftali Bennett, premier Israel: Le cerem în mod formal copiiilor şi tinerilor adulţi de peste 12 ani să se vaccineze cât mai curând posibil. 

În Marea Britanie tulpina Delta a amânat relaxarea până la 19 iulie

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Uitaţi-vă la cifrele pentru varianta Delta. Din păcate sunt în continuare în creştere. Numărul de cazuri creşte cu 30% pe săptămână.

Noua tulpină este dominantă şi în Portugalia, unde Lisabona intră în weekenduri în lockdown.

Mariana Vieria da Silva, purtător de cuvânt cabinet premier: În weekenduri nu va mai fi posibil să intri sau să ieşi din Lisabona, măsura intră în vigoare în fiecare vineri după ora 3 pm.

În vreme ce restul lumii se gândeşte cum să înfrunte pandemia de "Delta", în India se răspândeşte deja nouă tulpină "Delta Plus", considerată mai contagioasă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La nivel global sunt peste 200 de cazuri confirmate de tulpină Delta Plus în 10 ţări, printre care Marea Britanie, Portugalia, Elveţia sau Rusia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri externe » Riscăm noi lockdown-uri din cauza tulpinii Delta, care se răspândește necontrolat. Vești rele din Marea Britanie și Portugalia