Raed Arafat, despre noua tulpină de coronavirus: Faptul că am depistat-o la o pacientă, nu înseamnă că este singura pacientă

De Iulia Iancu.
Publicat: 10.01.2021, 07:04.
Actualizat: 10.01.2021, 07:15

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, afirmă că dacă noua tulpină de coronavirus a fost descoperită la o pacientă care nu a fost în afara ţării, înseamnă că aceasta se răspândeşte în comunitate.

Raed Arafat, șeful DSU

Raed Arafat, șeful DSU

Hepta

”Faptul că am depistat-o la o pacientă, nu înseamnă că este singura pacientă”, afirmă Arafat, adăugând că trebuie atenţie la orice creştere a numărului de cazuri pentru a se lua măsuri.

”În pandemie, vorbim de două fronturi. Primul este frontul de vaccinare. Cu cât vaccinăm mai mult, vom ajunge la un moment să avem un procent suficient de persoane vaccinate, astfel încât să limităm răspândirea şi vulnerabilitatea faţă de virus. Şi frontul al doilea, este cel care continuă să se lupte cu răspândirea virusului, într-un moment în care nu sunt suficiente persoane vaccinate”, a afirmat Raed Arafat.

Acesta a precizat că, dacă noua tulpină începe să se răspândească, poate să fie ”un impact foarte serios”, potrivit News.ro.

”Faptul că am început vaccinarea nu înseamnă că s-a redus riscul şi totul este rezolvat. Vedem lumina de la capătul tunelului, fără discuţie, dar mai este un drum de parcurs în acest tunel până ajungem acolo”, a mai declarat Arafat.

Întrebat despre noua tulpină de coronavirus, Arafat a afirmat: ”deja tulpina undeva se răspândeşte în comunitate. Faptul că am depistat-o la o pacientă, nu înseamnă că este singura pacientă. Trebuie să ne deschidă ochii, să fim atenţi la orice creştere a numărului de cazuri pentru a lua măsurile pe plan local, pe plan zonal, cum am luat până acum”.

Noua tulpină de coronavirus a ajuns şi în România, fiind detectată la o femeie din Giurgiu, care din primele date nu ar fi fost plecată din ţară.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.