Antena Meniu Search
x

Video Raed Arafat, semnal de alarmă despre "Vaccinarea la chiuvetă" şi certificatele false de imunizare

Certificatele false tind să ia amploare. Ultimul fenomen apărut este "vaccinarea la chiuvetă" care presupune ca doza de vaccin se fie aruncată, iar persoana să primească adeverinţa fără să fie imunizată. Iar oamenii plătesc pentru asta.

de Redactia Observator

la 30.08.2021, 16:41

Vezi și

Ministrul Afacerilor Interne spune că situaţia este atent monitorizată, iar cel care a dat certificatele false este căutat. În acelaşi timp, şeful DSU, Raed Arafat, atrage atenţia oamenilor să nu recurgă la astfel de metode pentru că îşi pun sănătatea lor, dar şi a celorlalţi în pericol. 

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: Noi sigur că suntem atenți la aceste noi infracțiuni care apar pe plaja asta infracțională in România. 

Acolo este o anchetă în curs în cazul prezentat de dvs. şi cu siguranța specialiștii noștri se lucrează să îl identifice pe cel care a încercat, dar nu a reușit, nu a reuşit să vândă acel certificat de vaccinare fals. Cu siguranța vor mai apărea astfel de situații. Ori de cate ori sunt astfel de semnale intervenim prompt. 

Raed Arafat: Mai bine spuneţi că nu sunteţi vaccinaţi

Pe acelaşi subiect

Raed Arafat, şeful DSU: Dacă te îmbolnăveşti, poate medicul altfel abordează o persoană care ştie că e vaccinată decât o persoană care ştie de la început că nu este vaccinată.

E periculos și pentru ceilalti, dar și pentru persoanele care folosesc astfel de metode, deci e clar că trebuie soluţionate cât mai repede. 

Şi atragem atenția persoanelor nevaccinate sa nu recurgă la astfel de situații. Mai bine să spună nu sunt vaccinat. 

Cât costă un certificat fals de vaccinare

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că personalul medical care primeşte cereri pentru eliberarea de certificate de vaccinare false trebuie să anunţe autorităţile şi în special poliţia, precizând că oamenii care fac astfel de solicitări nu înţeleg beneficiile vaccinării şi nu percep realitatea în care ne aflăm.

Valeriu Gheorghiţă a afirmat că că cei care solicită astfel de certificate false de vaccinare sunt cei care nu respectă măsurile de prevenţie şi ignoră recomandările medicale.

“Oamenii uită faptul că dând aceşti bani, practic cu 100 de euro îşi cumpără riscul de a se îmbolnăvi, riscul de a ajunge în Terapie Intensivă şi chiar şi riscul de a deceda. Pentru că cei care solicită astfel de certificate false de vaccinare sunt tocmai cei care nu cred în beneficiile vaccinări, sunt tocmai cei care au cea mai mare probabilitate să nu respecte măsurile de prevenţie, care ignoră complet recomandările medicale, autorităţile şi pot să spun că sunt chiar un pericol pentru cei din jurul lor tocmai pentru că ei au un comportament la risc, riscă să se infecteze şi la rândul lor să îi contamineze pe cei din jur”, a afirmat Gheorghiţă, duminică seară, citat de news.ro.

Gheorghiţă a afirmat că personalul medical care primeşte astfel de solicitări trebuie să anunţe poliţia.

“Atât personalul medical care primeşte astfel de solicitări cred că trebuie să anunţe autorităţile, în special poliţia pentru aceste tentative de fals şi uz de fals, de instigare la fals şi uz de fals pentru că oamenii nu înţeleg de fapt beneficiile vaccinări şi nu percep realitatea în care noi ne aflăm. Suntem în plină pandemie, la peste o mie de cazuri în fiecare zi”, a mai transmis Valeriu Gheorghiţă.

Pacienţi cu forme severe de COVID-19 au ajuns la spital având certificate de vaccinare

Poliţiştii din Timiş au deschis recent o anchetă, dar şi dosar penal, după ce mai mulţi pacienţi cu forme severe de COVID-19 au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, deşi deţineau certificate de vaccinare. Poliţiştii vorbesc de metoda ”vaccinului la chiuvetă” folosită de unii medici de familie înscrişi în programul de imunizare.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, precum că persoane infectate cu virusul SARS COV2, internate într-o unitate spitalicească din municipiul Timişoara, ar deţine certificate de vaccinare susceptibile a fi nereale, vă comunicăm faptul că, structurile specializate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au demarat verificări în vederea clarificări tuturor aspectelor şi luarea măsurilor legale care se impun. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi zădărnicirea combaterii bolilor”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

Potrivit anchetatorilor, există suspiciuni că unii medici de familie, înscrişi în programul de imunizare a populaţiei aruncă serul vaccinului la chiuvetă, în loc să îl administreze pacienţilor, în timp ce pacientul este înscris în sistemul de vaccinare ca fiind imunizat, deşi inocularea nu a avut loc. Poliţiştii numesc această metodă ”vaccinul la chiuvetă”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Raed Arafat, semnal de alarmă despre "Vaccinarea la chiuvetă" şi certificatele false de imunizare