Raluca Turcan: Alocațiile copiilor se majorează cu 20 la sută din 1 februarie

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 27.01.2021, 22:33.
Actualizat: 27.01.2021, 22:33

Alocațiile copiilor cresc, de la 1 februarie, cu 20 la sută, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la postul național de televiziune. Ministrul a subliniat că cea de-a doua majorare va fi discutată după aprobarea bugetului.

Raluca Turcan: Alocațiile copiilor se majorează cu 20 la sută din 1 februarie

Raluca Turcan: Alocațiile copiilor se majorează cu 20 la sută din 1 februarie

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri seara, la TVR, că alocațiile pentru copii cresc, de la 1 februarie, cu 20 la sută.

Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea dacă se menține și a doua tranșă”, a spus ministrul Turcan.

A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021.

Legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie va fi prorogată

Totodată, Raluca Turcan a anunțat că joi va emite ordinul de ministru în baza căruia se va putea face recalcularea tuturor pensiilor, în aşa fel încât să se elimine inechităţile din sistem.

"În acest moment aş putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în faţa a milioane de pensionari într-un mod cât se poate de cinic, practic, va fi cel mai probabil prorogată, astfel încât în paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, să pregătim o nouă lege a pensiilor, sustenabilă din punct de vedere financiar, care să aducă contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, iar undeva anul viitor pensiile să intre la plată în acest sistem nou, în baza unei noi legi a pensiilor. Mâine voi declanşa ceea ce trebuia făcut încă din iulie, cred, 2019 şi anume să dau un ordin de ministru prin care să fie revizuite, evaluate toate dosarele de pensie”, a afirmat Raluca Turcan.

Aceasta a precizat că legea în vigoare este Legea 263, iar majorarea pensiilor este prevăzută în Legea 127.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.