Video

Florin Cîţu dă asigurări după şedinţa de Guvern: Pensiile şi alocaţiile vor fi mai mari anul acesta. Deficitul bugetar, de 7% în 2021

De Redactia Observator.
Publicat: 27.01.2021, 15:41.
Actualizat: 27.01.2021, 16:48

Ţinta de deficit pentru anul acesta rămâne 7%. Premierul Florin Cîţu a mai afirmat, după şedinţa de Guvern, că pensiile şi alocaţiile vor creşte în acest an.

Florin Cîţu, în sedinţa de Guvern

Florin Cîţu, despre bugetul din 2021; "Mergem spre un deficit de 7%"

www.profimediaimages.ro

"Ţintele rămân aceleaşi, mergem spre un deficit de 7%. Sper să ajungem la 7% - 7,1%. Vreau să spun de ce pare că durează mai mult, deşi obiectivul este să venim în Parlament săptămâna viitoare. În acest moment întoarcem reforme care au fost amânate 30 de ani sau măsuri care au avut un efect devastator pentru finanţele publice în ultimii ani, trebuie modificate pentru a crea o sustenabilitate a finanţelor publice în ani următori", a declarat premierul.

Cheltuielile cu pensiile cresc în acest an cu aproape 8 miliarde de lei

„Până să începem orice anul acesta deja cresc cheltuielile cu opt miliarde de lei de la majorarea punctului de pensie din septembrie şi alocaţiile cu încă 2,3 milioane de lei. Deci suplimentăm bugetul din anul acesta fără să facem nimic cu aproape 11 miliarde de lei, adică 1,1% din PIB”, a adăugat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Premierul dă asigurări că pensiile vor fi mai mari decât anul trecut

„Noi am anunţat că vom face o legislaţie în ceea ce priveşte pensiile, o să fie modificată pentru că sunt multe probleme acolo. Noi, ca şi coaliţie, avem obiective foarte clare: pensiile să fie bazate pe contributivitate. Vom vedea care va fi forma finală, dar repet, anul acesta pensiile vor fi mai mari decât anul trecut”. a mai spus premierul.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.