Antena Meniu Search
x

Tânărul care a ucis o mamă și pe fiul ei, vecini de bloc, a revenit în apartament după crimă, ca să fure pulpe congelate și detergent

Detalii teribile în cazul criminalului condamnat pe viață Răzvan Butuc, tânărul de 22 de ani care și-a ucis cu sălbăticie doi vecini de bloc, mamă și fiu, în urmă cu un an și jumătate. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.11.2020, 09:09

Razvan Butuc a fost condamnat la închisoare pe viață
Ieșeanul care și-a ucis doi vecini, mamă și fiu, a revenit în apartament după crimă, ca să fure pulpele congelate, detergentul și lenjeria de pat - BZI
  • Butuc a intrat zilnic în apartamentul victimelor, timp de aproape două săptămâni.
  • A furat din casă lucruri pe care le-a vândut ca să facă rost rost de bani pentru droguri.

Grozăvia a avut în cartierul Păcurari din Iași, iar zilele trecute, judecătorii au finalizat motivarea sentinţei de condamnare la închisoare pe viaţă, dată acum câteva săptămâni, de Tribunal. 

Magistraţii invocă faptul că Răzvan Butuc era dependent de etnobotanice, acesta fiind şi motivul pentru care ar fi comis dublul asasinat.

Tribunalul Iași a decis, în 30 iunie, ca Răzvan Butuc să fie condamnat la închisoare pe viață, pentru omor calificat. 

Crimele atroce din cartierul Păcurari din Iași au avut loc în aprilie 2019.

Răzvan Butuc locuia cu părinții în acelaşi bloc, cu un etaj mai jos faţă de cel al victimelor Radu Şipoteanu (49 de ani) şi Elena Şipoteanu (85 de ani).

Tânărul era vecin cu bătrâna și fiul ei de 13 ani.

De la 15 ani, Butuc a devenit dependent de droguri şi singurii bani pe care şi-i procura de la spălătoria auto la care lucra îi folosea în acest scop, potrivit Ziarul de Iași

În ziua de 9 aprilie 2019, Răzvan Butuc a urcat la etajul 6, a mers la apartamentul familiei Şîpoteanu pentru a-l ruga pe bărbat să îi împrumute telefonul pentru a suna un prieten.

„Numitul Şîpoteanu Radu a fost de acord şi s-a îndreptat spre telefon, dar, în momentul în care a vrut să închidă uşa, inculpatul a împins uşa cu mâna, după care l-a prins de cămaşă şi l-a tras în bucătărie. Deşi victima îl întreba ce doreşte, inculpatul nu i-a răspuns“, au precizat judecătorii.

Răzvan Butuc la înjunghiat pe Radu Șîpoteanu de față cu mama lui

Aceştia continuă şi spun că individul a luat un cuţit din bucătărie, l-a tras pe Radu Şîpoteanu în sufragerie şi l-a înunghiat în piept, de două ori, de faţă cu mama sa. Femeia a început să ţipe, iar individul a lovit-o cu palmele peste faţă, victima căzând cu capul de marginea patului. Butuc a fugit atunci din apartament, nu înainte de a lua cheile locuinţei.

După aproximativ o oră, s-a întos şi a găsit-o pe femeie încă vie. Cu mâinile goale, a sugrumat-o până ce femeia a murit.

A furat din apartament două telefoane mobile şi un pachet de ţigări şi a fugit. A vândut cu 50 de lei unul dintre telefoane şi a mers direct să-şi cumpere substanţe etnobotanice.

Criminalul a revenit lângă cadavre zilnic, timp de aproape două săptămâni

A doua zi, Butuc a intrat din nou în apartamentul în care zăceau cele două victime.

A luat dintr-un portofel suma de 150 de lei, pe care i-a folosit tot pentru a-şi cumpăra droguri. Ulterior, pe 11 aprilie, tânărul a intrat din nou în locuinţa vecinilor morţi şi a luat o combină muzicală, pe care a vândut-o cu 50 de lei.

Înainte să plece, Butuc şi-a confecţionat o ţigară cu substanţe etnobotanice pe care a fumat-o lângă victime. Tânărul a intrat şi pe 12 aprilie în casa familiei Şîpoteanu, de acea dată furând 4 kilograme de zahăr şi 10 kilograme de pulpe congelate, pe care le-a vândut cu 30 de lei. Anterior, furase detergentul, fierul de călcat şi lenjeria de pat.

Vecinii au sunat la 112

Pe 23 aprilie, la două săptămâni de la faptă, vecinii au sunat la 112 şi au anunţat că din apartamentul familiei Şîpoteanu venea un miros greu.

La faţa locului, criminaliştii au descoperit cele două victime. A fost doar o chestiune de timp până ce criminalul a fost şi el identificat. El a explicat anchetatorilor cum de cadavrele celor două victime nu au fost găsite în cele două săptămâni.

„Pe scara blocului nu se simţea decât vag miros de cadavru, în casă se simţea puţin mai pregnant mirosul, însă eu am lăsat pentru a se aerisi uşa de la balcon întredeschisă precum şi geamul din balconul care dădea afară“, a declarat Butuc.

În motivarea instanței, se precizează că tânărul a cerut să fie supus unei expertize psihiatrice în timpul procesului, rezultatele relevând că a avut discernământ atunci când a comis fapta.

Tânărul a contestat decizia primei instanţe, procesul său reluându-se la Curtea de Apel Iaşi.

Video cu criminalul, AICI

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Tânărul care a ucis o mamă și pe fiul ei, vecini de bloc, a revenit în apartament după crimă, ca să fure pulpe congelate și detergent