Antena Meniu Search
x

Răzvan Butuc și-a omorât doi vecini de bloc, mamă și fiu, ca să facă rost de bani pentru droguri. Ieri, a primit închisoare pe viață

Închisoare pe viață. Aceasta este pedeapsa pe care, ieri, judecătorii Tribunalului Iași au stabilit-o pentru Răzvan Butuc, tânărul de 21 de ani care, în urmă cu un an, a ucis cu sălbăticie doi vecini de bloc, o mamă și pe fiul ei. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 01.07.2020, 08:33

Răvan Butuc i-a ucis pe Radu și Elena Șipoteanu
Răzvan Butuc a omorât doi vecini de bloc, mamă și fiu, ca să facă rost de bani pentru droguri. Ieri, a primit închisoare pe viață - BZI
  • Dublul asasinat a avut loc în mai anul trecut.
  • O mamă și fiul ei au fost uciși fără milă în propriul apartament.

Tribunalul Iași a decis ieri, 30 iunie, ca Răzvan Butuc să fie condamnat la închisoare pe viață, pentru omor calificat. Tânărul poate contesta decizia, care nu este definitivă.

Reamintim că dublul asasinat din cartierul Păcurari din Iași a avut loc în aprilie 2019. 

Tânărul de 21 de ani, care era consumator de droguri, locuia cu părinții în acelaşi bloc, cu un etaj mai jos faţă de cel al victimelor Radu Şipoteanu (49 de ani) şi Elena Şipoteanu (85 de ani).

În ziua de 9 aprilie 2019, Răzvan Butuc ar fi urcat la etajul 6 și şi ar fi bătut la uşa unde locuiau Radu şi mama lui, pentru a cere un telefon mobil. 

Invitat în casă, Răzvan Butuc a mers la bucătărie, a luat un cuțit și l-a înjunghiat pe Radu Șipoteanu. Apoi, a lovit-o pe mama acestuia şi a sufocat-o. 

Butuc a intrat zilnic în apartamentul victimelor, timp de aproape două săptămâni

După ce comis crimele, tânărul de 21 de ani a furat din casă mai multe obiecte, pe care le-a vândut ulterior unui amic de-al său, ca să facă rost rost de bani pentru droguri.

"Văzând că victimele nu mai reacţionează, a luat din uşa de acces cheile, a ieşit, a încuiat uşa apartamentului şi a plecat. A revenit în seara aceleiaşi zile şi, folosind cheile sustrase, a intrat în locuinţa victimelor şi a luat primele bunuri, respectiv un telefon mobil marca Samsung, un telefon mobil marca Allview, un încărcător de telefon mobil şi un pachet de ţigări marca Ashima", au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Timp de aproape două săptămâni, Butuc a intrat zilnic în camera în care se aflau cele două victime, de unde a sustras mai multe lucruri, scrie Ziarul de Iași

Cadavrele au început la un moment dat să miroasă, aşa că vecinii au sunat la 112. 

În urma cercetărilor la fața locului, firul anchetei a dus la Răzvan Butuc. Dus la audieri, tânărul de 21 de ani și-a recunoscut fapta şi a povestit întregul film al ororii.

Video cu criminalul, AICI

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Răzvan Butuc și-a omorât doi vecini de bloc, mamă și fiu, ca să facă rost de bani pentru droguri. Ieri, a primit închisoare pe viață