Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Kovesi, după ce a fost citată: "A fost o înscenare. Mi s-au încălcat toate drepturile"

Laura Codruţa Kovesi a făcut primele declaraţii, după ce a fost audiată la Secţia specială de anchetare a magistraţilor.

Laura Codruţa Kovesi a făcut primele declaraţii, după ce a fost audiată la Secţia specială de anchetare a magistraţilor.

Fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, a comentat noile acuzaţii în dosarul procurorilor Mircea Negulescu şi Lucian Onea de la DNA Ploieşti.

„Am făcut cerere de consultare a dosarului. A stabilit termen de consultare 8-14 martie. Astăzi, am spus că e o cerere aprobată. Mi-a acordat acces”, a declarat Kovesi.

„Am făcut și alte cereri, au fost respinse. Au intrat avocați în birou, mi-au spus că sunt învinuită într-un alt dosar. Nu știu care este urgența de nu pot fi chemată în altă zi, că aș fi coordonat un grup organizat în DNA", a detaliat fosta şefă DNA.

Cât despre noile acuzaţii care i se aduc, Kovesi a spus că sunt nişte fabulaţii.

„Aș fi vrut să lămuresc astăzi toată această situație. Sunt niște fabulații”, a declarat fosta șefă DNA.

„Citarea a fost fixată pe 7 martie, când se știa că se derulează anumite activități pentru procedura de șef-european. Nu este o coincidență", a mai adăugat Kovesi.

„Nu sunt vinovată de faptele care mi se impută. O să dovedesc că sunt nevinovată, o să mă apăr. Toată această campanie are legătură cu candidatura mea”, a declarat fosta șefă a DNA.

"Nu am fost citată legal. Nu mi s-au respectat drepturile. Oricând pot să explic ceea ce am făcut. Sunt niște fabulații pe care o să mă străduiesc să le clarific cât mai repede cu putință", a mai spus Kovesi.

„Sunt foarte convinsă că totul e o înscenare pentru a fi împiedicată să ocup această poziție@, a reiterat Kovesi.

Cât despre Sebastian Ghiţă, fosta şefă DNA a declarat că niciodată nu a cerut bani de la acesta şi nici nu a discutat despre extrădare cu fostul deputat-

„Nu comentez situația altor persoane. Niciodată nu am cerut bani de la el”, a spus ea.

„Mi s-au încălcat toate drepturile. Chiar și astăzi am primit un proces verbal care nu a fost semnat.", a mai adăugat fosta şefă.

"Nu mi-e frică de nimic, niciodată nu am încălcat legea", a conchis declaraţiile în faţa presei fosta şefă DNA 

Laura Codruţa Kovesi este urmărită penal în urma audierilor care au avut loc la Secţia Specială de Anchetare a Magistraţilor.

Fosta şefă a DNA e acuzată de "complicitate nedreaptă" în dosarul în care procurorii de la DNA Ploieşti, Mircea Negulescu şi Lucian Onea, sunt sub control judiciar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Reacţia lui Kovesi, după ce a fost citată: "A fost o înscenare. Mi s-au încălcat toate drepturile"