Video

Reacția lui Florin Cîțu, după uciderea ursului Arthur: "Se pare că nu este cel mai mare urs, până la urmă"

De Daniel Murărescu.
Publicat: 05.05.2021, 16:08.
Actualizat: 06.05.2021, 10:40

Premierul Florin Cîțu a avut o primă reacţie, după ce s-a aflat în spațiul public că un prinţ din Austria a ucis în luna martie unul dintre cei mai mari urşi din România.

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat miercuri despre Arthur, cel mai mare urs brun din România care a fost ucis ilegal de un prinţ din Austria în luna martie, că se pare că unele informaţii din spaţiul public nu sunt corecte. El a adăugat că a discutat cu ministrul Mediului şi rămâne să afle care sunt concluziile anchetei demarate.

„Am avut o discuţie cu domnul ministru. Înţeleg că există o anchetă. Vom vedea care vor fi rezultate. Se pare că nu toate informaţiile sunt corecte din spaţiul public şi nu aş vrea să comentez ceva ce nu este corect, dar se pare că nu este cel mai mare urs, până la urmă. Vom vedea care sunt concluziile anchetei”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Observator a transmis în direct declarațiile premierului Florin Cîțu:

Ursul Arthur, ucis de un prinț din Austria

Un prinţ din Austria a ucis în luna martie cel mai mare urs brun din România, anunţă organizaţiile de mediu Agent Green şi VGT (Austria), el fundamentându-şi acest gest printr-o derogare oferită de Ministerul român al Mediului pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi făcut pagube într-o localitate din Covasna.

O petiţie online a fost iniţiată către Ministerul Mediului pentru a fi stopată vânătoarea de trofee. Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat că a fost declanşată o anchetă şi că, probabil, instituţia se va îndrepta către alte organe de cercetare. „Vrem să vedem în ce condiţii a fost împuşcat exemplarul respectiv. Vrem să nu mai avem niciun astfel de incident​”, a declarat Berceanu.

El a susţinut că în documente se vorbeşte foarte mult despre un exemplar de urs şi doar într-un singur loc este menţionată o ursoaică cu pui. El a admis că se poate ajunge la un dosar penal.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.