Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Reacţia Poliţiei Române, după ce un agent s-a pozat cu pantalonii rupţi între picioare

Poliţia Română a reacţionat, după ce Sindicatul Europol a reclamat calitatea inferioară a uniformelor agenţilor, distribuind o fotografie cu o pereche de pantaloni ruptă pe cusătură.

de Redactia Observator

la 13.08.2024 , 18:45

- Facebook

Poliția Română dezminte postarea făcută pe Facebook de Sindicatul Europol care reclama calitatea uniformelor poliţiştilor, distribuind o fotografie cu o pereche de pantaloni ruptă pe cusătură. În mod normal, acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple - spune Sindicatul Europol - dat fiind faptul că uniforma ar fi realizată din ţesătură "ripstop", rezistentă la rupere şi abraziune. 

Poliţia Română dezminte informaţiile privind uniforma ruptă

"Având în vedere informațiile apărute în spațiul public privind calitatea articolelor de echipament din compunerea noii uniforme de poliție, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Articolul continuă după reclamă
  • În urma modificării HG nr. 1061 din 2002–republicată–privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei și documentului de legitimare pentru polițiști și intrării în vigoare a OMAI nr. 183 din 2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor, la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române au fost desfășurate activitățile necesare, în vederea achiziționării articolelor de echipament, cu respectarea legislației în domeniul achizițiilor publice.
  • Livrările articolelor de echipament au fost realizate în conformitate cu clauzele contractuale și graficele de livrare la toate cele 46 de unități din cadrul Poliției Române (inspectorate județene, școli și centre de formare), distribuția produselor către polițiști realizându-se din depozitele unităților.

Precizăm faptul că, în cadrul procedurii de achiziție, cât și la momentul recepționării articolelor de echipament, furnizorii au prezentat buletine de analiză/rapoarte de încercare, iar parametrii determinați prin acestea s-au încadrat în specificațiile tehnice de produs.

În situația în care au fost sesizate anumite neconformități, au fost efectuate verificări suplimentare la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile și Pielărie București, pentru determinarea caracteristicilor materialelor din care sunt confecționate articolele de echipament, rezultând că produsele au parametrii conform celor din specificațiile tehnice.

Pentru garanția produselor a fost stabilit, încă din anul 2023, un mecanism la nivelul structurilor teritoriale, astfel încât, în cazul identificării unor neconformități la articolele de echipament, acestea să fie înlocuite, fără costuri suplimentare pentru polițiști.

De asemenea, pentru orice situație privind deteriorarea elementelor de uniformă, polițiștii au în permanență posibilitatea să se adreseze structurii de profil a unității din care fac parte, în vederea înlocuirii acestora", transmite Poliţia Română. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Reacţia Poliţiei Române, după ce un agent s-a pozat cu pantalonii rupţi între picioare