Antena Meniu Search
x

Reacţia Prefecturii Bacău, după ce un pilot a murit la o competiţie de off-road: "Piloţii au fost informaţi despre avertizările meteo"

Adrian Cernea, un pilot român de off-road, a murit în cursul zilei de sâmbătă, când participa la o competiţie în zona Slănic Moldova.

de Redactia Observator

la 21.06.2021, 10:36

Vezi și
  • Pilotul Adrian Cernea a murit la 40 de ani.

Tragedia s-a petrecut într-un moment în care maşina condusă de el, şi în care se mai afla copilotul Alex Tache, a trecut printr-o vale şi a fost luată de o viitură. Copilotul Alex Tache a reuşit să se salveze in extremis, însă Adrian Cernea a rămas captiv în maşina luată de ape.

Organizatorii concursului şi echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au recuperat cu dificultate trupul neînsufleţit al victimei. La faţa locului s-a demarat o anchetă pentru a se stabili circumstanţele exacte în care s-a produs tragedia, mai ales în condiţiile în care alte maşini au reuşit să treacă prin zonă fără probleme.

Reprezentanţii Prefecturii Bacău au transmis un mesaj în cursul zilei de duminică, la mai puţin de 24 de ore de la producerea tragediei. Aceştia au precizat, printre altele, că "organizatorii competiţiei aveau toate avizele necesare", dar şi că "piloţii au fost informaţi în legătură cu avertizările meteo".

O anchetă are loc în legătură cu moartea pilotului Adrian Cernea

Pe acelaşi subiect

Redăm integral mesajul transmis de reprezentanţii Prefecturii Bacău în legătură cu tragedia petrecută sâmbătă:

"În urma accidentului cumplit în care pilotul de curse Adrian Cernea, fost campion național de off-road, a decedat în timpul unei competiții care se desfășura la Slănic Moldova, Instituția Prefectului face următoarele precizări. 

Pentru desfășurarea etapei a II-a a Campionatului Național de Off-road, programată la Slănic Moldova, în perioada 17-20 iunie, organizatorii au luat toate avizele de la instituțiile în drept. 

În cele două zile de concurs, organizatorii și participanții au avut ședințe tehnice. În cadrul acestora, li s-au adus la cunoștință și avertizările și codurile de vreme rea și instabilitate atmosferică. 

În ziua de 19 iunie 2021, în județul Bacău era valabil un cod portocaliu de ploi. 

Potrivit organizatorilor, echipajul format din Adrian Cernea și copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme. Mașina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în mașina luată de ape, conform Comisiei Naționale de Off Road.

Trupul său a fost găsit fără suflare, câteva sute de metri mai jos. Copilotul a fost transportat la spital.

La acest moment, se derulează o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul, demers pe care îl sprijinim întru totul. Instituția Prefectului Județului Bacău transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate și multă sănătate copilotului".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Reacţia Prefecturii Bacău, după ce un pilot a murit la o competiţie de off-road: "Piloţii au fost informaţi despre avertizările meteo"