Antena Meniu Search
x

Reacția șoferului care ar fi produs accidentul din Iași soldat cu trei morți

A fost activat codul roşu de intervenţie după un accident rutier, dimineaţă, la Iaşi. Un TIR cu volanul pe dreapta a lovit în plin un autobuz, care apoi s-a răsturnat peste o dubă. Şoferul TIR-ului a spus că a rămas fără frâne. 13 oameni au fost implicaţi. Trei dintre ei au murit, unul pe loc, ceilalţi doi mai târziu, la spital. Un alt pasager ar putea rămâne paralizat. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 29.09.2020, 20:54

Vezi și
  • Un TIR, un autobuz și o dubă au fost implicate în accidentul din Iași.
  • Șoferul care ar fi produs accidentul are 22 de ani.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Accidentul s-a produs în jurul orei 5 şi 53 de minute, pe un drum cunoscut ca fiind periculos, la câţiva kilometri de Iaşi, în Leţcani. 

Autocamionul venea din acea direcție și a intrat pe strada principală fără să acorde prioritate unui autobuz care circula regulamentar. Autobuzul efectiv s-a răsturnat pur și simplu peste o autoutilitară în care se aflau patru persoane. Șoferul acesteia a murit aproape pe loc.

Oamenii din autobuz nici nu au avut timp să-şi dea seama ce se întâmplă cu ei. 

A fost cod roşu de intervenţie. Toţi pasagerii autoutilitarei au ajuns în stare gravă la spital. Pentru unul dintre ei, medicii nu au mai avut ce să facă. 

Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași: Dintre cei ajunși aici unul a făcut stop în Ambulanță. A fost resuscitat. A făcut stop din nou în UPU. A avut evoluție nefavorabilă și s-a ajuns la al doilea deces din aceeași mașină.

Şoferul vinovat de carambol nu îşi poate explica motivul pentru care frânele nu l-au ascultat. 

Șofer TIR: Nu aveam viteză. Poate dacă aveam viteză şi încercam să frânez din timp, poate reuşeam să vin un pic cu dreapta. Şi încărcat nu poţi vira ca şi cu maşina mică, să întorci de volan stânga-dreapta.

Tânărul de 22 de ani conducea TIR-ul cu volanul pe dreapta de doar un an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Reacția șoferului care ar fi produs accidentul din Iași soldat cu trei morți