Antena Meniu Search
x

Recidivistul care a răpit şi violat două fetiţe din Braşov, condamnat la 35 de ani de închisoare. Le-a batjocorit sub ameninţarea cuţitului şi toporului

Constantin Zapan, recidivistul care în luna noiembrie 2011 a răpit și violat două minore din Brașov, a fost condamnat la 35 de ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

de Redactia Observator

la 11.09.2023, 21:06

Vezi și

Dacă i se va păstra sentinţa, bărbatul va executa doar 30 de ani, ceea ce reprezintă pedeapsa maximă în România. Totodată, bărbatul trebuie să plătească victimelor sale câte 1.000.000 lei pentru fiecare cu titlul de daune morale.

Le-a violat de mai multe ori

Reamintim că pe 11 noiembrie 2022, Constantin Zapan a cerut acordul mamei copilelor să le ducă la o plimbare. Femeia şi-a dat acordul fără să ştie că bărbatul este recidivist şi că fusese condamnat pentru că ar fi violat o altă fată de 12 ani. Din cercetări a reieșit faptul că, în data de 11 noiembrie, în jurul orei 19.00, la domiciliul fetelor, situat în comuna Vama Buzăului, județul Brașov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoștință a concubinului mamei celor două copile de 10 şi 12 ani, care i-ar fi cerut acordul femeii de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuința sa, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21.00.

Întrucât copiii nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu a mai răspuns la telefon, mama a alertat polițiștii. Ulterior, fetele au fost găsite în județul Prahova. Potrivit anchetatorilor, copilele au fost forțate să întrețină mai multe acte sexuale. Agresiunea a avut loc într-o parcare și în interiorul unei localități. Copilele fuseseră ameninţate cu cuţitul şi toporul.

În faţa anchetatorilor, bărbatul a declarat că a primit acordul fetelor pentru a întreţine relaţii sexuale, lucru infirmat de cele două surori, dar şi de medici pentru că pe urmele corpurilor lor erau urme de violenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Recidivistul care a răpit şi violat două fetiţe din Braşov, condamnat la 35 de ani de închisoare. Le-a batjocorit sub ameninţarea cuţitului şi toporului