Antena Meniu Search
x

Video Filmul răpirii celor două surori din Brașov. Individul a convins-o pe mama fetelor că merg la un grătar, însă le-ar fi violat. Poliția le-a găsit pe micuțe în mașină cu răpitorul

Două surori din Braşov, de 10 şi 12 ani, au fost răpite şi ar fi fost violate de un agresor sexual condamnat în trecut. Individul, prieten de-al iubitului mamei, a venit şi le-a luat aseară de acasă. Bărbatul i-a spus femeii că merge cu adolescentele la un grătar şi se întoarce repede cu ele. S-a făcut însă dimineaţă şi nu a mai venit. Poliţiştii au pornit în căutarea copilelor şi le-au găsit în câteva ore. Erau cu răpitorul în maşină, la 100 de kilometri de casă.

de Redactia Observator

la 12.11.2022, 19:34

Vezi și

Coşmarul copilelor a început aseară. Constantin Zapan a venit la uşa mamei lor şi a convins-o că la masa pe care o pregăteşte participă şi alţi copii. Individul de 42 de ani i-a promis femeii că nu vor sta mai mult de două ore. Bărbatul se pare că avea însă alte planuri. 

Comisar de poliție Alina-Maria IVAN IPJ Brașov: Cele două minore nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu mai răspundea la telefon, mama a alertat cadrele de poliţie. S-a declanşat mecanismul Alertă Răpire Copil, constituindu-se celula de criză. Au fost declanşate ample căutări. 

Mai multe echipaje din judeţele Braşov şi Prahova au fost mobilizate şi au fost organizate filtre. Maşinile au fost oprite în trafic şi percheziţionate. La nici 8 ore după ce a fost dată alerta, poliţiştii au dat de urma individului în Valea Călugărească, lângă Ploieşti, la aproape 100 de km de casa fetelor.

Surorile erau pe bancheta din spate, plânse şi speriate. Bărbatul a fost imediat încătuşat şi dus la audieri. Un psiholog a fost chemat pentru a le ajuta pe copile să povestească ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore.

Pe acelaşi subiect

Copilele ar fi fost agresate sexual de răpitor

Conform surselor Observator, fetele ar fi fost agresate sexual. Bărbatul era înscris în registrul agresorilor sexuali. În trecut, a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, dar a executat doar jumătate din pedeapsă.

În 2020, a fost eliberat condiţionat. Persoanele înscrise în registrul prădătorilor au obligaţia de a merge cel puţin o dată la trei luni la poliţie, să consemneze persoanele cu care intră în contact şi toate locurile pe care le frecventează. 

Suspectul, audiat la sediul Poliției

Bărbatu este în custodia poliției și urmează să fie audiat. Acuzația sub care se fac cercetările este de lipsire de libertate în mod ilegal, potrivit informațiilor Observator. La sediul IPJ Brașov urmează să fie audiată și mama celor două fetițe în legătură cu cele întâmplate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Filmul răpirii celor două surori din Brașov. Individul a convins-o pe mama fetelor că merg la un grătar, însă le-ar fi violat. Poliția le-a găsit pe micuțe în mașină cu răpitorul