Antena Meniu Search
x

Referendum pentru familie. Marius Pieleanu a dezvăluit rezultatele celui mai recent sondaj: "Se joacă la limită!"

Referendum pentru familie. Sociologul Marius Pieleanu a dezvăluit ce spun cele mai recente măsurători sociologice despre prezența la referendumul pentru familia tradițională.

Referendum pentru familie. Sociologul Marius Pieleanu a dezvăluit ce spun cele mai recente măsurători sociologice despre prezența la referendumul pentru familia tradițională.

Astfel, potrivit celor mai recente analize, referendumul pentru familie va trece cu o prezență de 32-33%.

”Am făcut recent o serie de măsurători pentru a sonda disponibilitatea românilor pentru referendumul privind familia tradițională. Potrivit analizelor noastre, referendumul trece cu 32-33%. Cam ăsta-i cvorumul la care se joacă acum. Ce-i drept, se joacă la limită, dar există o serie de elemente care favorizează în mod cert creșterea prezenței la urne. Sâmbătă și duminică sunt zile calde, însorite, ceea ce va favoriza atingerea cvorumului.

Pe de altă parte, în aceste două zile se va face simțită și mobilizarea Bisericii Ortodoxe Române. Pentru trecerea referendumului este esențială mobilizarea Bisericii și a Coaliției pentru Familie. Repet: se joacă la limită, dar mai multe elemente favorizează atingerea cvorumului și trecerea referendumului”, a declarat, pentru psnews.ro, sociologul Marius Pieleanu.

Pe acelaşi subiect

Refrendum pentru familie, rezultate sondaj CURS

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de CURS între 20 septembrie și 1 octombrie pe un eșantion de 1.067 de persoane, 34% dintre români se vor prezenta sâmbătă și duminică la vot la referendumul pentru familie.

În aceste condiții, referendumul ar urma să fie validat, având în vedere că pragul necesar de prezență este de 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Procentul ține cont de migrație și de alți factori relevanți, menționează studiul. 

Potrivit intenției de vot măsurate de CURS, 90% dintre cei care vor vota vor alege DA, în timp de doar 10 vor opta pentru NU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Referendum pentru familie. Marius Pieleanu a dezvăluit rezultatele celui mai recent sondaj: "Se joacă la limită!"