Antena Meniu Search
x

Video Republica Moldova, solidară cu Ucraina. Zeci de oameni s-au adunat în faţa Guvernului din Chişinău pentru a-şi arăta susţinerea faţă de ucraineni

Ca şi România, Republica Moldova primeşte zilnic zeci de mii de refugiaţi. La Chişinău oamenii s-au adunat în faţa Guvernului, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de ucraineni. 

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 18:41

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Oamenii au adus cu ei pancarte pe care sunt scrise mesaje împotriva războiului. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: Suntem în Chişinău, în capitala Republicii Moldova, în faţa Guvernului. Aici sunt zeci de oameni care cer un lucru comun.Toţi ne-au spus acelaşi lucru. Vor pacea în ţara vecină. Au venit cu culorile drapelului Ucrainei au venit cu pancarte. Fiind 1 Martie au păstrat tradiţia Mărţişorului şi au dăruit un altfel de mărţişor, un mărţişor al păcii, pe care puţin mai devreme l-au vopsit în albastru şi galben. Sunt persoane care ne-au spus că vor mai rămâne aici o vreme, vor rămâne în semn de solidaritate pentru refugiaţii care ajung în ţara lor şi încearcă să le ofere sprijinul fie el şi moral. 

După cinci zile și cinci nopți de confruntări cu forţele armate ale Rusiei, Ucraina rezistă. A șasea zi de război a început cu noi bombardamente, după ce aseară capitala ucraineană a fost atacată masiv cu rachete. Explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei, iar imagini din satelit arată un convoi de tancuri şi blindate care se îndreaptă spre Kiev, potrivit BBC News. Tot în această dimineață, rușii au dezlănțuit iadul la Harkov. Bombele au căzut în centrul oraşului şi în cartierele rezidenţiale, iar autorităţile ucrainene acuză Rusia că ar fi folosit armament termobaric utilizat în războiul din Cecenia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Republica Moldova, solidară cu Ucraina. Zeci de oameni s-au adunat în faţa Guvernului din Chişinău pentru a-şi arăta susţinerea faţă de ucraineni